Ingezonden persbericht


Persbericht

datum:
22 januari 2009

Diepzee slaapkamer voor kinderen op vrijdag de 13e in Museon

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 februari kunnen kinderen van 7 t/m 11 jaar een nachtje slapen in het Museon. De nacht staat in het teken staan van Atlantis, het mysterieuze eiland dat duizenden jaren geleden in de golven verdween. Deze activiteit wordt georganiseerd bij de expositie 'Ontdek de geheimen van de diepzee'. Het avontuur begint om 19.00 en eindigt de volgende morgen om 8.30 uur.

Kosten: ¤ 20,00 per kind
Reserveren: email: jkallasingh@museon.nl / tel. 070-3381407 (vol is vol)

Speurtocht in de Diepzee
Een duiker vindt een vreemde fles in de diepzee met een raadselachtige inhoud: een hulpoproep van een professor die op zoek is naar Atlantis! Voor de vinder van de fles heeft hij opdrachten uitgeschreven om onderzoek te doen in de Diepzee. Maar waar is hij zelf gebleven? Wat komen de aquanauten tegen tijdens hun diepzeeonderzoek?

Slapen in Museon
Onder begeleiding van Museonmedewerkers voeren de kinderen spannende opdrachten uit. Aan het eind van de avond vindt de ontknoping van het raadsel plaats, gevolgd door een spetterend feest! De kinderen slapen deze nacht in de tentoonstelling 'Ontdek de geheimen van de diepzee'. Hiervoor moeten zij een slaapmatje, slaapzak, kussen, zaklamp, toiletspullen en eventueel een knuffel meenemen. De slaapnacht eindigt de volgende ochtend na het ontbijt.

Ontdek de geheimen van de diepzee
Tot en met 31 mei 2009 is de tentoonstelling 'Ontdek de geheimen van de diepzee' te zien. De diepzee is één van de laatst overgebleven gebieden op aarde waar bijna nog nooit een mens is geweest. Het is met traditionele apparatuur onmogelijk naar deze diepten te duiken, omdat de druk er te hoog is, de temperatuur er rond het vriespunt ligt en daglicht ontbreekt. De expositie gaat nader in op de modernste technieken en bereikte resultaten met betrekking tot diepzeeonderzoek en toont spectaculaire nieuw ontdekte levensvormen. De bezoeker wordt meegenomen naar verre, wonderlijke bestemmingen diep in de oceanen en kan als onderzoeker actief aan de slag gaan. De tentoonstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Activiteiten
Kijk voor speciale activiteiten voor kinderen van 6 tot 14 jaar op www.museon.nl

Samenwerking
De expositie is een samenwerkingsverband van het Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) in Massachusetts, Evergreen Exhibitions in Texas, NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek en SMIT Salvage.

Educatie en activiteiten
Bij de tentoonstelling verzorgt het Museon educatieve programma's voor groepen.

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag
t. 070-3381338
e. info@museon.nl
i. www.museon.nl

Museon
Onder het motto 'Speelruimte voor kennis' wil het Museon door middel van educatieve en aantrekkelijke exposities en programma's met een zo breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon richt zich op kennisoverdracht op het gebied van de mens in natuur en cultuur en geeft op toegankelijke wijze informatie over actuele thema's en ontwikkelingen in wetenschap en samenleving.

Bezoekersinformatie
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's), Eerste kerstdag en Nieuwjaaardsdag. Toegangsprijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: ¤ 4,- / jeugd 12 t/m 18 jaar: ¤ 6,- / volwassenen: ⤠7,50 / 65+ Pashouders: ¤ 6,- . Museumkaart geldiig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk. Openbaar vervoer
Tram 17 en bus 24
Voorzieningen:
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.