Algemene Zaken frustreert Irak-onderzoek


DEN HAAG, 20090216 -- De nieuwe politieke vereniging Mijn Partij heeft afgelopen vrijdag 13 februari moeten constateren dat het ministerie van algemene zaken het Irak-onderzoek van de Commissie-Davids frustreert. De door de minister-president ingestelde Commissie-Davids die onderzoek doet naar alle aspecten van de oorlog in Irak wordt relevante informatie onthouden. Het ministerie van algemene zaken weigert toegestuurde bevindingen van onafhankelijke deskundigen door te spelen naar de Commissie-Davids of bekend te maken hoe deze informatie anderszins bij de commissie bekend gemaakt worden kan.

Uit reeds afgerond onafhankelijk onderzoek is Mijn Partij (www.mijn-partij.nl) gebleken dat de minister-president en de zijnen zich in het kader van de oorlogen in Irak en Afghanistan op grote schaal schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden, massamoord, genocide, gijzelen en doden hoofd bevriende staat, deelname aan een terroristische organisatie en mogelijk hoogverraad. Tevens hebben zij bij het plegen van hun misdaden bijzondere ambtsplichten geschonden en/of misbruik gemaakt van macht gelegenheid en/of middel hen door hun ambt geschonken. De bevindingen van dit onafhankelijke onderzoek zijn gepubliceerd op de website van de onderzoeker en voor eenieder in te zien via www.jdk.lawyers.nl/onderzoek_Irak.html. Het ministerie van algemene zaken weigert kennis te nemen van deze bevindingen.

Minister-president Balkenende is bij herhaling schriftelijk van dit onafhankelijke onderzoek op de hoogte gebracht. Mede via de woordvoerder van het ministerie van algemene zaken is geprobeerd in contact te komen met de Commissie-Davids en de minister-president teneinde hen bewust te maken van de feiten en de noodzaak van de te nemen bijpassende maatregelen: het strafrechtelijk vervolgen van de daders. Aangezien uit het onafhankelijke onderzoek blijkt dat de misdaden van de minister-president en de zijnen de primaire oorzaak is van de wereldwijde economische crisis, is het het in ogen van Mijn Partij opportuun dat zij per direct meewerken aan hun strafrechtelijke vervolging en niet tegen beter weten in macht blijven misbruiken en aldus economische herstel en die van de nationale en internationale rechtsorde blijven frustreren. Mede het strafrechtelijk vergelden van die misdaden is de juiste, snelle, zorgvuldige en effectieve wijze van handelen om de recessie in Nederland het hoofd te bieden.

Na uitvoerig bellen en schrijven en de belofte van het secretariaat van het ministerie van algemene zaken dat de woordvoerder van het ministerie contact zou opnemen om het moeilijke onderwerp van het 'terrorisme in de Nederlandse politiek' nader te bespreken, liet het secretariaat van de minister-president afgelopen vrijdag 13 februari telefonisch aan een medewerker van Mijn Partij weten dat verdere correspondentie hierover onbeantwoord blijft. Ook liet het weten dat niet bekend gemaakt wordt hoe met de Commissie-Davids in contact getreden worden kan. Voor Mijn Partij is hiermee vast kommen te staan dat het ministerie van algemene zaken of althans de minister-president niet voornemens is de Commissie-Davids daadwerkelijk te voorzien van alle informatie die nodig is om een compleet samenhangend beeld te krijgen van alle terzake doende feiten.

Voorts is hiermee vast komen te staan dat het onderzoek van de Commissie-Davids feitelijk niet onafhankelijk zijn kan omdat de commissie afhankelijk blijkt van door de minister-president verstrekte informatie. Uit het door Mijn Partij aangehaalde onafhankelijke onderzoek blijkt onomstotelijk dat de oorlog in Irak de grootste misdaad uit onze tijd is. Niemand kan er zeker van zijn dat minister-president Balkenende als verdachte de door hemzelf ingestelde commissie volledig en integer informeert over alle relevante feiten. Niemand is gehouden aan de eigen veroordeling mee te werken.

Mijn Partij is een nieuwe politieke partij die mede vredespolitiek en volledige openheid over Irak in het programma heeft opgenomen. Mijn Partij wil het terrorisme in de Nederlandse politiek bestrijden en de daaruit voorkomende problemen zoals de economische crisis en dreigingen van counter-terrorisme oplossen. Volgens Mijn Partij is openheid over Irak alleen mogelijk via een onafhankelijk strafrechtelijk onderzoek waarbij het openbaar ministerie de eigen opsporingsbevoegdheden tegen de wil van verdachten inzetten kan. Omdat de meerderheid van het kabinet en de tweede kamer schuld heeft aan de oorlog in Irak is van een eventueel parlementair onderzoek niet veel te verwachten. Dergelijk onderzoek zal net zo makkelijk gefrustreerd kunnen worden door de plegers als het huidige onderzoek van de Commissie-Davids. Mijn Partij huldigt de opvatting dat de invasie in Irak niet gesteund had mogen worden omdat er geen VN resolutie aan ten grondslag ligt. Voor Mijn Partij staat vast dat met die invasie op mensen levens gericht geweld gepleegd is, dat daarmee is gedreigd en dat er ernstige maatschappij-ontwrichtende zaakschade is veroorzaakt teneinde maatschappelijke verandering te bewerkstelligen en/of politieke besluitvorming te beïnvloeden. Dit staat volgens de Nederlandse anti-terrorisme wetgeving - die voor eenieder geldt - gelijk aan terrorisme.

De kabinetten Balkenende hebben van meet af van iedereen verlangd dat iedereen zich aan de normen en waarden van Nederland houdt. Het is daarom op z'n minst droevig te noemen dat op basis van feiten geconstateerd worden moet dat deze kabinetten zelf de meest basale beginselen in de internationale betrekkingen niet naleven. Van politici kan en mag verwacht worden dat zij de wet respecteren en handhaven en niet zelf de hand lichten met de belangrijkste beginselen die aan de moderne samenleving ten grondslag liggen. Het handvest van de Verenigde Naties is tot stand gekomen om komende geslachten te behoeden voor de gesel van oorlog, die in de contemporaine geschiedenis tot tweemaal toe onnoemelijk veel leed over de mensheid heeft gebracht. Door bij de besluitvorming rond de oorlog in Irak die beginselen niet na te leven heeft onze minister-president gegeven de feiten en omstandigheden de genoemde misdaden gepleegd. Zoals het hoort bij misdaden dient hij hiervoor strafrechtelijk ter verantwoording geroepen te worden. Het Nederlands en internationaal recht tolereert geen gedoogbeleid op dit terrein.





Mijn Partij