Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 13 februari 2009

Eerste winnaars fotowedstrijd ontvangen prijs

Henk Alders uit Schoorl en Sanne Röpke (10 jaar) uit Egmond aan Zee zijn de eerste winnaars van de fotowedstrijd die Landschap Noord-Holland en de Noord-Hollandse Rabobanken organiseren. Ze hebben een verrekijker als prijs ontvangen. Het thema van de fotowedstrijd is 'de vier jaargetijden' en nu zijn de prijzen in de categorie herfst uitgereikt. Iedereen kan nog meedoen met winter-, lente- en zomerfoto's.

In de jury zitten fotograaf Arjen Meijer, Nathal van Rijn, directievoorzitter Rabobank Noord-Kennemerland en Johan Stuart, voorlichter van Landschap Noord-Holland. De foto van Henk Alders heeft de titel: Herfstblad in water bij de Zwarte Schuur in Bergen. Bijzonder aan de foto is dat de blauwe lucht spiegelt in een plas waarin kleurige bladeren drijven. Sanne Röpke maakte een fraaie herfstfoto van een boom in de duinen bij Castricum. Knap gedaan en een belofte voor de toekomst, want Sanne is zeer serieus met haar hobby bezig.

Eervolle vermeldingen krijgen G. Reus uit Alkmaar voor de foto 'het hoge pad bij de Schoorlseduinen' en A. Tichelaar uit Bergen voor een foto van de Hondsbossche Zeewering. De winnende foto's worden gepubliceerd in de bladen van Landschap Noord-Holland en de Rabobank.

Tot 15 april kan iedereen nog winterfoto's inzenden. De foto's moeten in Noord-Holland gemaakt zijn en niet gemanipuleerd. Nadere informatie over de fotowedstrijd is te vinden op www.landschapnoordholland.nl en www.rabobank.nl.