Ingezonden persbericht


Slechts één op de tien werknemers ziet huidige werk als perfecte baan

Amsterdam, 13 februari 2009 - Slechts één op de tien (12%) werknemers in Europa en Verenigde Staten is van mening op dit moment de perfecte baan te hebben, terwijl 15% niet eens gelooft dat hun perfecte baan bestaat. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Monster, dat onder bijna 50.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten die een site van Monster bezochten - in Nederland Monsterboard.nl- werd uitgevoerd. Driekwart van de werknemers (73%) hoopt de perfecte baan wel te krijgen of te vinden in de toekomst.

Nederlanders niet pessimistisch
Werknemers zijn dus niet heel positief gestemd over de huidige baan, maar toch is de Nederlandse werknemer niet zo heel pessimistisch. Uit het onderzoek op Monsterboard.nl blijkt dat 10% van de Nederlandse werknemers denkt momenteel de perfecte baan te hebben. Daarmee scoren we gelijk aan werknemers in de ons omringende landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland. Spaanse werknemers zijn het meest pessimistisch over hun loopbaan. Slechts 3% van de Spaanse ondervraagden is van mening dat ze momenteel over de perfecte baan beschikken, op de voet gevolgd door Frankrijk, met slechts 6%. Ook in Hongarije bleek slechts 7% van de ondervraagde werknemers van mening te zijn dat ze momenteel de perfecte functie hadden.

Toekomstperspectief
Nederlandse werknemers scoren ook gemiddeld hoger wanneer gevraagd wordt naar de loopbaanvooruitzichten. Ruim driekwart (77%) koestert de hoop dat de perfecte baan bestaat. Alleen de Spaanse werknemer scoort met 88% hoger. Gevolgd door de België en de Verenigde Staten respectievelijk met 85 en 75 procent. Duitse werknemers waren het meest negatief gestemd over hun loopbaanvooruitzichten: 31% van de respondenten gaf aan niet te geloven dat hun perfecte baan bestond. Frankrijk volgde met 27% dicht op de hielen van Duitsland.

Actief op zoek
"Als gevolg van de economische terugval worden mensen bedachtzamer ten aanzien van hun werk en toekomstige loopbaantraject," aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. "Volgens deze enquête heeft echter meer dan tweederde van alle werknemers goede hoop dat hun perfecte baan bestaat. Mochten ze slecht nieuws over hun huidige functie te horen krijgen, dan zouden zij juist van deze gelegenheid gebruik moeten maken om actief naar hun ideale baan op zoek te gaan en na te gaan hoe ze die kunnen krijgen. Dat kan door bijvoorbeeld cursussen te volgen, hun CV te optimaliseren of hun sollicitatievaardigheden te verbeteren. Ik ben er van overtuigd dat iedereen zijn of haar perfecte baan kan vinden en daar willen wij bij helpen."

Vinden van de perfecte baan
Monsterboard.nl is er van overtuigd dat iedereen zijn of haar perfecte baan kan vinden. Krieger, "Wij willen mensen inspireren het maximale uit hun werk en leven te halen en te gaan voor die baan die bij ze past omdat het leven daarvan beter wordt. Heel direct gezegd: als je werk goed is, is je leven dat ook. Wij willen mensen helpen om er wel in te geloven en het waar te maken. De perfecte baan is natuurlijk voor iedereen verschillend, wij verstaan onder een perfecte baan een baan die bij je past, waar je je capaciteiten en talenten ten volle kan benutten". In januari dit jaar heeft Monsterboard.nl een nieuwe site gelanceerd waarmee de zoekervaring van werkzoekenden is geoptimaliseerd. Tevens is het veel makkelijker geworden om relevante banen te vinden en te solliciteren. Met de introductie van de nieuwe website - en de additionele vernieuwingen gedurende 2009 - wordt het zoek- en wervingsproces relevanter, makkelijker en efficiënter dan ooit tevoren.

Over de Monster Meter
De resultaten van de huidige Monster Meter zijn gebaseerd op de stemmen die in de periode van 5 tot 16 januari 2009 door bezoekers op de lokale Monster sites zijn uitgebracht. Voor de uiteindelijke resultaten werd slechts één stem per gebruiker geteld. De Monster Meter, een product van Monster®, is de grootste wereldwijde online carrièrewebsite en het belangrijkste merk van Monster Worldwide Inc. Het omvat een reeks online opiniepeilingen die de mening van gebruikers over diverse onderwerpen - zoals hun carrière, de economie en hun werk(plek) - in kaart brengen. Deze opiniepeilingen vertegenwoordigen alleen de meningen van gebruikers die ervoor hebben gekozen om aan de opiniepeiling deel te nemen. Iedereen die zijn mening wil geven kan dit doen op www.monsterboard.nl.

/// EINDE BERICHT ///

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan circa 33.000 vacatures en meer dan 1.000.000 cv's. Per maand kent de site ruim 1,5 miljoen bezoeken (december 2008). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online- recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Zie voor meer informatie over Monster Worldwide: http://corporate.monster.com.

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht