Consument krijgt via Zuka.nl zekerheid over woonomgeving

13/02/2009 09:05

Zuka.nl

ZUKA.NL EN ARCADIS LANCEREN WOONBASISRAPPORT

Amstelveen, 13 februari 2009 - Internetmakelaar Zuka.nl en advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS lanceren het Woonbasisrapport. Hiermee krijgen consumenten actuele onderzoeksgegevens over de wijk waar ze willen gaan wonen. Dit vergroot de transparantie op de Nederlandse woningenmarkt. Via Zuka.nl is het voor consumenten nu mogelijk om een compleet (digitaal) rapport op te vragen over elk gewenst adres in Nederland. In het rapport staat praktische informatie over onder meer luchtkwaliteit, geluid(soverlast), bereikbaarheid, aanwezigheid van zendmasten, criminaliteit en voorzieningen.

Door de kredietcrisis zijn consumenten voorzichtig geworden. Bovendien wordt er bespaard op kosten door woningen zelfstandig te kopen en te verkopen. Hiervoor is goede en volledige informatie van groot belang; Zuka.nl en ARCADIS bieden deze informatie nu aan.

Zuka.nl ondersteunt zelfstandige huizen(ver)kopers al met zoveel mogelijk informatie via zijn online platform. ARCADIS vult dit met het Woonbasisrapport goed aan. De objectieve gegevens over natuur, bereikbaarheid, voorzieningen, welstand, gezinsfase, criminaliteit, verhuisintensiteit, waardeontwikkeling, zendmasten, overstromingsrisico, bodem(verontreiniging), geluidsbelasting, infrastructuur, luchtkwaliteit en nieuwe bouwplannen bieden de woning(ver)koper meer zekerheid bij het nemen van beslissingen.

De actuele analyse van woonomgevingen is het eerste product waarmee ARCADIS zich op de consumentenmarkt begeeft en wordt voorlopig exclusief aangeboden via Zuka.nl. Door de samenwerking aan te gaan met Zuka.nl kunnen consument snel over de gegevens beschikken. Zuka.nl verstevigt op zijn beurt hiermee zijn plek in de strijd om de eerste positie op de ranglijst van online woningenaanbieders.

Zuka.nl

Onafhankelijke huizenwebsite Zuka.nl is begin 2007 geïntroduceerd en richt zich op de markt van zelfstandige woning(ver)kopers. Zuka.nl biedt een online platform waar kopers en verkopers elkaar direct vinden zonder tussenkomst van een makelaar. Als onafhankelijke partij biedt Zuka het grootste aanbod door naast het aanbod van makelaars, ook het particuliere aanbod te bieden. Het plaatsen van een te verkopen pand op Zuka.nl is gratis, evenals het advies van en de juridische begeleiding door een notaris. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (augustus 2008) bleek dat Zuka.nl één jaar na lancering al een plaats in de top drie Nederlandse huizensites heeft veroverd.

ARCADIS

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, milieu en gebouwen. We werken aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 14.000 medewerkers en meer dan 1,7 miljard Euro aan omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities.





http://www.zuka.nl/?page=arcadis

http://www.zuka.nl