Ingezonden persbericht


BestelVers.nl: binnen 24 uur van 'koude grond' naar keuken

Eerste landelijke webshop groente & fruit

Ossendrecht/Tilburg (13 februari) - Groente en fruit binnen een etmaal vers van de koude grond bereidbaar thuis in de keuken. BestelVers.nl maakt dat als eerste in Nederland mogelijk. Door de koppeling van de webshop aan een gegarandeerde landelijke bezorging - thuis of op het werk - weet de koper zich verzekerd van een optimale versheid en krijgen leveranciers van aardappelen, groente en fruit een extra verkoopkanaal. BestelVers.nl is bovendien volledig transparant. Informatie over de telers en hun producten staan op de site, de webshop werkt daarnaast zonder voorraden; het product wordt bij de teler opgehaald wanneer de bestelling is geplaatst.

BestelVers kreeg vorige maand zijn eerste aanzet op de Horecava, de vakbeurs voor de horeca; voor consumenten zal de webshop volledig worden ontsloten op de komende Huishoudbeurs (14-22 februari, RAI Amsterdam). Belangstellenden kunnen in de losse verkoop via de webshop producten bestellen, maar hebben ook de mogelijkheid te kiezen voor speciale groente- en fruitabonnementen.

Innovatie
De reacties tijdens en na de Horecava overtuigden directeur Corné Ooms van de kracht van zijn idee. 'De klanten hebben weer het idee een echt product te krijgen. Puur en eerlijk. Deze beleving is geen marketingtruc, we geven er echt invulling aan.' Ook de grote supermarktketens hebben BestelVers ontdekt. 'Verschillende spelers hebben ons al uitgenodigd voor een kop koffie. 'Door de korte lijn tussen land en klant is dit een innovatie waar we als retailers op zitten te wachten', zo omschreven ze BestelVers. Daarnaast hebben nog eens vijftig leveranciers hebben aangegeven graag via ons te willen leveren.'

Nieuwe versmarkt
BestelVers.nl vormt een langverwacht alternatief om op een snelle manier de verse kwaliteitsproducten bij de consument en de horeca te krijgen. Waar groente en fruit er bij de grote supermarkten 5 tot 8 dagen over doet om bij de klant te geraken, garandeert BestelVers dat producten direct van het land binnen een etmaal in de keuken van restaurants, thuis of op de werkplek worden bezorgd.

Ketenverkorting
'Door rechtstreekse inkoop bij de teler en directe levering aan de consument is er sprake van een aanzienlijke ketenverkorting', stelt Henri Schellen, investeringsmanager bij Agro & Co, de Tilburgse ontwikkelmaatschappij die in BestelVers participeert. 'Daar waar in de normale retail de route van land naar keuken 5-8 dagen duurt - wat ten koste gaat van de kwaliteit van het product - is de omloopsnelheid nu tot een minimum teruggebracht. Vooral door alle tussenliggende schakels (veiling, tussenhandel, opslag) weg te halen.'

TNT Post
De binnen-24uur-bezorging is mogelijk dankzij samenwerking met TNT PakketPost, legt Corné Ooms uit. 'BestelVers gebruikt een speciaal ontwikkelde verpakking die altijd koel blijft. Daardoor kun je de bestelling op kantoor laten bezorgen en zonder problemen 's avonds mee naar huis nemen.'

Assortiment en omzet
BestelVers werkt met een breed assortiment van 300 producten. Behalve de gangbare agf-producten (aardappelen, groente, fruit) biedt het ook luxere artikelen aan. Voorbeelden zijn de courgette fleur, de framboos-aardbei, witte en zwarte truffels en de Westlandse druif. 'Met ons assortiment sluiten we aan op de wens van consument. Die wil producten die mooi, bijzonder, eerlijk en vers zijn'. BestelVers breidt zijn aanbod stapsgewijs uit. Zo zijn in de loop van dit jaar vlees- en visproducten beschikbaar.

----------
Over Agro & Co
Agro & Co is de ontwikkelmaatschappij voor de agrofoodsector en de groene ruimte, hoofdzakelijk in Brabant. Agro & Co ondersteunt innovatieve ondernemers in de vroegste ontwikkelingsfasen van hun bedrijf. Zo nodig verstrekt Agro & Co via zijn kapitaalfonds risicodragend vermogen om ondernemers de laatste stap naar marktintroductie te kunnen laten zetten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.agro-co-brabant.nl.

Over BestelVers
BestelVers.nl is de eerste landelijke webshop voor dagverse agf-producten (aardappelen, groente, fruit), met een gegarandeerde bezorging binnen 24 uur. Aflevering kan thuis, op het werk of op een van de 2000 TNT-afhaalpunten. Een landelijke koerier levert bestellingen boven de 30 kilogram af. Het assortiment van BestelVers.nl omvat momenteel 300 producten; het streven is om het aanbod stapsgewijs uit te breiden. In zijn benadering van de markt gaat BestelVers uit van drie leidende principes: eerlijk, vers en snel. Meer informatie: www.bestelvers.nl.

Noot voor de redacties (

Ingezonden persbericht