Mobistar


Mobistar en Telenet herbevestigen hun strategisch partnership na een nieuwe selectieprocedure 13 februari 2009

Brussel, 12 februari 2009 - Mobistar en Telenet kondigen vandaag de verlenging van hun strategisch partnership aan voor een periode van minimum 3 jaar. De nieuwe samenwerking evolueert naar een full mvno-overeenkomst (mobile virtual network operator). Dit betekent dat Telenet een eigen msc (mobile switching Center) uitbouwt en met Mobistar samenwerkt voor zijn voice & data radio-infrastructuur. Daarnaast kan Mobistar het glasvezelnetwerk van Telenet gebruiken om zijn transmissienetwerk (backhaul) te optimaliseren.

In februari 2006 kondigde Mobistar zijn eerste mvno-overeenkomst aan met Telenet tijdens het gsm-congres in Barcelona. Een strategische keuze die Mobistar de mogelijkheid bood om specifieke segmenten te bereiken en aldus zijn marktaandeel te vergroten in een competitieve omgeving enerzijds en Telenet in staat stelde mobiele telefonie als extra dienst aan hun klanten aan te bieden anderzijds. De partnership-strategie is tot op vandaag succesvol gebleken voor beide operatoren.

Telenet ging na 3 jaar opnieuw op zoek naar een partner voor de verderzetting van zijn mobiele activiteiten. Vandaag herbevestigen Mobistar en Telenet het succes van hun partnershipstrategie en kondigen nu een full mvno-overeenkomst aan. De nieuwe mvno-overeenkomst is gesloten voor een periode van minimum 3 jaar. Dit betekent dat Telenet zal investeren in een eigen msc om de go-to-market van convergente diensten voor vast en mobiel te versterken.

De ervaring en het aanbod van de twee operatoren zullen verder bijdragen tot convergentie-opportuniteiten voor mobiel en vast, internet en spraak en synergieën op operationeel gebied. Telenet zal dankzij dit samenwerkingsakkoord zijn aanbod voor mobiele spraak en data verder kunnen uitbreiden en hiervoor steunen op de radio-infrastructuur en de ervaring van Mobistar. Telenet kan eveneens toegang krijgen tot de uitgebreide catalogus gsm's en smartphones van Mobistar. Naast de mvno-overeenkomst kan Mobistar gebruik maken van Telenet's glasvezelnetwerk in Vlaanderen voor het optimaliseren van zijn transmissienetwerk.

Duco Sickinghe, CEO van Telenet : "Met deze overeenkomst kunnen wij de markt voor mobiel internet verder dynamiseren. In juli 2006 vulde Telenet haar `triple play'-aanbod aan met mobiele spraak, door een partnership met Mobistar. Vandaag zetten we met deze full mvno een belangrijke stap om Telenet Mobile als volwaardige vierde pijler uit te bouwen naast internet, vaste telefonie en televisie. Met deze stap kan Telenet op termijn de concurrentie over de hele lijn, de zgn. quad play, volwaardig aangaan. Met deze overeenkomst kan Telenet ook de verdere stap zetten naar meer geavanceerde producten en diensten die door de toenemende convergentie tussen vaste en mobiele telefoon- en internettoepassingen mogelijk worden."
Benoit Scheen: "Dankzij deze mvno-overeenkomst met Telenet versterken we onze strategische positie en bevestigen we dat onze partnershipaanpak werkt. We zijn erg blij dat Telenet, onze eerste mvno-partner, nu ook de eerste full mvno-partner is. Ze zijn immers een innovatieve speler in Vlaanderen en een belangrijke partner voor de toekomst. De toegang tot hun glasvezelnetwerk kan ons bijkomende mogelijkheden bieden voor het beheer van onze transmissienetwerk. De verwachte groei van het mobiel dataverkeer zal toenemende vaste netwerkcapaciteit naar basisstations vragen en Telenet zal deze extra afwikkelingscapaciteit bieden."



© Mobistar 2009