Gemeente Ermelo


Week van de Liefde

Op 13 februari 2009 wordt door GGD Gelre-IJssel in het kader van de `Week van de Liefde' op diverse middelbare scholen liefdeslessen verzorgd. GGD Gelre-IJssel wil met deze lessen jongeren informeren over het Sense jongerenspreekuur.

Sense is het nieuwe seksualiteitsspreekuur voor jongeren tot en met 24 jaar. Zij kunnen hier gratis en anoniem terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, soa, seksueel geweld etc.

Jongeren die de liefdesles hebben gevolgd maken kans op een ballonvaart. Op 14 februari, Valentijnsdag, gaan de Vrij Veilig luchtballon van de GGD samen met een ballon in de vorm van een hartje de lucht in!

De komende weken zal op de stations van Apeldoorn, Deventer, Harderwijk en Doetinchem door vrijwilligers geflyerd worden voor het Sense spreekuur.

Jongeren die gebruik willen maken van het Sense-spreekuur kunnen meer informatie vinden op www.sense.info of bellen met GGD Gelre-IJssel (088) 443 33 44.

De `Week van de Liefde' wordt sinds 2004 in heel Nederland met succes door GGD'en, Jongerenwerk en Soa Aids Nederland georganiseerd. De Week van de Liefde is een preventief en educatief project voor jongeren, over liefde, relaties en seksuele gezondheid.