Gemeente Leidschendam-Voorburg



Warme Truiendag 13 februari 2009

Het college van B&W van de Gemeente Leidschendam-Voorburg heeft besloten om deel te nemen aan de Warme Truiendag op 13 februari 2009.

De Vereniging Klimaatverbond Nederland is initiator van een Warme Truiendag
Het Klimaatverbond is een netwerk van gemeenten, provincies, en waterschappen, dat samenwerkt aan projecten, kennis uitwisselt en belangen behartigt om een effectief lokaal klimaatbeleid te verankeren, uit te voeren en zichtbaar te maken. De Klimaatverbondgemeenten vertegenwoordigen samen bijna 7 miljoen inwoners. De gemeente Leidschendam-Voorburg is lid van het verbond.

Op Warme Truiendag wordt in de gemeentelijke gebouwen de thermostaat een graadje lager gezet en de ambtenaren opgeroepen die dag casual en warm gekleed op het werk te verschijnen. Verder gaat de gemeente de mogelijkheden onderzoeken of de verwarmingsschema's van de gemeentelijke gebouwen scherper zijn te stellen.

Het college heeft ook het basis en voortgezet onderijwijs in de gemeente opgeroepen om deel te nemen aan Warme Truiendag. Scholen hebben van de gemeente een informatie pakket ontvangen waarmee ze eenvoudig leuke of ludiekewijze aandacht aan deze dag kunnen geven. Het informatie pakket vertelt ook hoe je op school energie kan besparen en daarmee CO2 uitstoot kunt reduceren! Een aantal scholen heeft laten weten mee tedoen aan deze dag waaronder de Pius X en de Tandem.
De basisschool met de leukste of ludiekste actie ontvangt op Warme Truiendag uit handen van Wethouder Beimers een duurzaam Lego-pakket. Met dit pakket kunnen constructies van windmolens en zonnepanelen worden gemaaakt en leren de leerlingen hoe en wat duurzame energie precies is!