Gemeente Zandvoort


13 februari
aftrap inzamelingsactie Oost-Congo

(06-02-2009)
De voorbereidingen op de inzamelingsactie ten bate van Oost-Congo zijn in volle gang. Deze week verstuurde het college van Burgemeester en Wethouders een uitnodigingsbrief naar de maatschappelijke organisaties. Kom naar de speciale informatieavond en help mee de actie tot een groot succes te maken!

Hieronder volgt deze brief.
Lees ook: 'Vette cheque voor Oost-Congo'

Onderwerp: oproep eenmalige actie voor weeskinderencentrum Oost-Congo

Geachte heer/mevrouw,

Vlak voor de jaarwisseling werd de wereld opgeschrikt door berichten over nieuwe gewelddadigheden in Oost-Congo. De Hutu's en de Tutsi's die elkaar al heel veel leed hebben toegebracht, bestoken elkaar in Oost-Congo opnieuw met brute gewelddadigheden. Veel burgers en vooral kinderen zijn daarvan weer het slachtoffer.

Er zijn regelmatig humanitaire rampen in allerlei regio's in de wereld. Het gemeentebestuur van Zandvoort is zich bewust van het feit dat Zandvoort en haar gemeentebestuur in het bijzonder, geen verantwoordelijkheid kan dragen voor de hulpverlening en financiële ondersteuning voor slachtoffers van deze rampen.

De schrijnende tegenstelling tussen enerzijds een vredig en welvarend Zandvoort en anderzijds de humanitaire ramp in Oost-Congo, heeft het gemeentebestuur aanleiding gegeven om hierop een uitzondering te maken. De gemeenteraad heeft opgeroepen een actie te organiseren voor kinderen in Oost-Congo die door het oorlogsgeweld wees zijn geworden. Graag roepen wij alle maatschappelijke organisaties in Zandvoort op om acties te organiseren en uit te voeren met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen waarmee een veilige opvang kan worden gerealiseerd voor weeskinderen in Oost-Congo.

De bedoeling is om in de periode van 30 januari tot 15 maart 2009 de acties tot uitvoering te brengen.

De opbrengsten van acties kunnen worden overgemaakt aan World Initiative for Orphans (WIO) in Den Haag. WIO is een erkend goed doel. Nadere informatie is te verkrijgen op de website www.kinderhulpcongo.nl.

Onze oproep heeft in belangrijke mate een spontaan karakter; er is geen organisatie opgezet maar Stichting WIO biedt alle steun, hulp bij ideeën etc. om acties te begeleiden en coördineren. Het idee is om als dorpse samenleving spontaan en in een kort tijdbestek een bijdrage te leveren aan de hulpverlening voor weeskinderen in Oost-Congo. Wij hopen dat velen in Zandvoort dit initiatief met ons samen willen oppakken en tot een succes willen maken.

Voor nadere informatie en overleg met de gemeente Zandvoort kunt u desgewenst contact opnemen met de afdeling Welzijn: info@zandvoort.nl of 023-5740100.

Op donderdag 12 februari a.s. vindt er, van 19.00 - 20.15 uur een informatieavond plaats. Bij grote belangstelling wordt aansluitend een tweede sessie gehouden (inschrijving op volgorde van binnenkomst). Wij verzoeken u vriendelijk aan- of afmeldingen door te geven bij Stichting World Initiative for Orphans via e-mail 'stage@wiorphans.org' of 070-345 9202 o.v.v. naam/functie.

Op vrijdag 13 februari vindt er een kinderkickoff plaats, met als titel Kabaal voor Congo!

Tijdens de slotmanifestatie op 28 maart zal de opbrengst van de actie bekend worden gemaakt. Uitnodiging informatieavond

Woensdag 12 februari 2009, tijdstip: 19.00 - 20.15 uur Locatie: raadzaal gemeentehuis

Agenda informatieavond

1. Opening

2. Welkom door burgemeester/wethouder

3. Korte film met foto's WIO

4. Presentatie actie Kinderhulp Congo

5. Uitleg en mogelijkheden acties

6. Korte film weeskinderen

7. Gelegenheid tot vragen stellen

8. Afsluiting door burgemeester/wethouder

Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Zandvoort

de gemeentesecretaris de burgemeester