Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 20 januari 2009

Gemeente Amersfoort schrijft wedstrijd uit

Doe mee aan de Warme Truiendag en win een Groene Kei

Op vrijdag 13 februari is de jaarlijkse Warme Truiendag. Het Klimaatverbond wil met deze dag op ludieke wijze aandacht vragen voor energiebesparing. De gemeente Amersfoort werkt aan een duurzame stad en doet daarom mee. Ze organiseert een wedstrijd voor scholen, bedrijven en inwoners van de stad. Doe mee, bedenk een originele actie om energie te besparen en maak kans op duurzame prijzen!

De gemeente doet mee aan de Warme Truiendag door een energiebesparingswedstrijd te organiseren. Meedoen is simpel. Bedenk een ludieke actie om energie te besparen. Pak bijvoorbeeld de fiets naar het werk, zet de verwarming lager en doe een trui aan of organiseer een biologische borrel.

Deelnemers kunnen hun actie voor 5 februari mailen naar Kitty Walter, kj.walter@amersfoort.nl. Deelnemers die hun actie op vrijdag 13 februari uitvoeren worden wellicht bezocht door de jury van de wedstrijd. Iedereen kan meedoen! Er zijn drie categorieën namelijk inwoners, bedrijven en scholen. Geef bij de actie die je organiseert aan in welke categorie je meedoet.

De Groene Kei
Alle prijswinnaars ontvangen een Groene Kei. De Groene Kei is in te wisselen voor een duurzame prijs naar keuze zoals een jaarabonnement op DierenPark Amersfoort voor vier personen, een gratis energiescan, een dinerbon voor vier personen bij een biologisch restaurant, cadeaubonnen bij de Wereldwinkel en nog veel meer.

De prijsuitreiking en DierenPark Amersfoort
De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 27 februari in DierenPark Amersfoort in aanwezigheid van milieuwethouder Gerda Eerdmans en Peter Kuipers (directeur DierenPark Amersfoort). Het dierenpark is één van de bedrijven waarmee de gemeente Amersfoort samenwerkt aan een duurzame stad. Speciaal voor de Warme Truiendag ontwikkelt DierenPark Amersfoort een rondleiding voor de prijswinnaars waarin het onderwerp "warme truien en dieren" centraal staat.

Besparing
Door de verwarming één graad lager te zetten, bespaar je 7% op het energieverbruik en dus 7% op de CO2 uitstoot. Een huishouden kan zo per jaar 250 kilo CO2 besparen. Dat is evenveel CO2 als met de auto op en neer naar Parijs. Bovendien bespaar je zo ook geld. Wanneer je de verwarming één graad lager zet, bespaar je 56 euro per jaar.

Samen duurzaam
De gemeente werkt aan een duurzaam Amersfoort. Een stad waar voldoende groen te vinden is. Waar water, lucht en bodem schoon zijn. Een plek waar mensen zich veilig voelen. Een CO2 neutrale stad. Kortom een stad waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Dit kunnen we als gemeente niet alleen. Daarom zoeken we samenwerking met bedrijven, organisaties en inwoners van de stad onder de noemer 'Samen duurzaam: Samen werken aan een duurzame stad.

Kijk voor meer informatie en voorbeeldacties op www.amersfoort.nl/samenduurzaam

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort