Ingezonden persbericht


Glas-in-loodramen kathedraal in restauratie

Rotterdam, 13 februari 2009 - Maandag 16 februari zullen glas-in-loodramen van de HH Laurentius en Elisabeth kathedraal (Mathenesserlaan 305, Rotterdam) gedemonteerd worden door glazenierbedrijf Anthonie Koolen uit Molenhoek. Dit precisiekarwei begint om 10.00 uur. Gelijktijdig wordt ook gestart met het herstel van de natuurstenen goten.

Er zijn twee soorten glas-in-loodramen in de kathedraal. Deze zijn ontworpen door de kunstenaars Henk Asperslagh en Charles van Eijk. Het glas-in-loodraam dat het eerst wordt gedemonteerd is van kunstenaar Asperslagh en heeft een afmeting van zo'n 20 m².

De totale restauratiekosten bedragen ruimt 7,4 miljoen euro. De overheid subsidieert 3,7 miljoen euro toe in het kader van de 'Regeling rijkssubsidiering wegwerken restauratieachterstanden 2007'. De overige 3,7 miljoen moet via fondsenwerving door bisdom en parochie bijeen worden gebracht om dit, voor de stad Rotterdam en het bisdom, unieke kerkgebouw weer in goede staat terug te brengen.

Tijdens de Nacht der Kerken op 20 juni en op Monumentendag op 12 september kan het publiek zien hoever de restauratie is gevorderd.

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht