Politie Haaglanden

Extra persbericht 13 februari

Den Haag, 13-02-2009

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag De politie zoekt getuigen van een straatroof, vrijdagochtend 13 februari om 03.00 uur. Een 23-jarige Hagenaar werd op de Breedstraat beroofd door een twee mannen. Onder bedreiging van een wapen moest de man zijn persoonlijke bezittingen afstaan. De politie kon aan de hand van het door het slachtoffer verstrekte signalement twee verdachten (24 en 29 jaar) aanhouden. De politie zoekt getuigen die iets kunnen vertellen over de rol van deze twee verdachten.

De mannen hadden het volgende signalement; zij hebben een getinte huidskleur en waren als volgt gekleed: dader één droeg een blauw met wit gekleurde gewatteerde sportjas met capuchon, zwart petje, wit kleurige Nike sportshoenen en had een opvallend smal / ingevallen gezicht. Dader twee: droeg een lange bruin kleurige corduroy jas met capuchon, zwart kleurige sportschoenen met groen kleurige strepen en groen kleurige veters.Heeft u ze gezien voor of na de overval aan de Breedstraat? Bel met de politie van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844.

Getuigen steekincident gezocht
Den Haag De recherche van Bureau Zuiderpark zoekt getuigen van een steekincident, donderdag 12 februari op de Joan Blasiusstraat, ter hoogte van het Coornhertcentrum. Omstreeks 17.45 uur raakte een 32-jarige Hagenaar gewond toen hij naar aanleiding van een verkeersruzie meerdere malen gestoken werd. De verdachten zijn twee mannen waarvan er één te voet en één met de auto vluchtte. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd waar hij aan zijn verwondingen is behandeld.
De recherche van Bureau Zuiderpark komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van dit incident of die anderszins informatie hebben over de identiteit van de daders. Denkt u informatie te hebben die de recherche kan helpen, neem dan contact op via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.