Politie Hollands Midden

Persberichten 13/02 middag

Alphen aan den Rijn, 13-02-2009

Alphen aan den Rijn Dagelijks snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden N11

Politie Hollands Midden controleert komende weken extra op snelheid op de N11 ter hoogte van de kruising met de N207 bij Alphen aan de Rijn. Op dat gedeelte van de weg vinden momenteel wegwerkzaamheden plaats en is in verband met de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers de maximumsnelheid verlaagt van 70 naar 50 kilometer per uur. In de week van maandag 16 tot en met vrijdag 20 februari wordt er zelfs dagelijks van 07.00 tot 16.00 uur gecontroleerd door het Verkeershandhavingsteam.

De boetes voor snelheidsovertredingen zijn hoger als er sprake is van wegwerkzaamheden. Dit geldt niet alleen wanneer er daadwerkelijk gewerkt wordt, ook als er geen wegwerkers aanwezig zijn is het van belang om de maximumsnelheid aan te houden. Zo kan er sprake zijn van het ontbreken van de vluchtstrook of smallere rijstroken. Kijk op www.bvom.nl voor een berekening van de boetes.

Bij de controles, die ter plaatse worden aangegeven, wordt gebruik gemaakt van een opvallende politieauto. Afgelopen donderdag, 12 februari, vond er al een snelheidscontrole plaats. Daaruit is gebleken dat, ondanks de politieauto, bijna 25% van de passanten te snel reed.

--- einde bericht ---