Option N.V.


Contact for Media

Jan Poté
PR & Media Relations
j.pote@option.com

+32 475 92 55 82
11/2/2008

08.20 am - Option voegt 'Unlimited Connection' software toe aan de mobiele breedbanddienst van Telenor

BARCELONA, Spanje â 11 februari 2008 â Option (Euronext: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, maakte vandaag bekend dat Telenor haar Unlimited Connection software geïntegreerd heeft in Mobilt Bredbånd, de mobiele breedbandservice van de Noorse operator.

Unlimited Connection is de naadloze mobiele-IP-overgangsoplossing van Option die ervoor zorgt dat laptops automatisch en probleemloos schakelen tussen mobiele breedbandnetwerken â hetzij geleverd via HSPA, UMTS of EDGE â en WiFi-hotspots of DSL om de klanten zo de hoogst mogelijke verbindingssnelheden te leveren.

Telenor implementeert de Unlimited Connection in de hele groep met de bedoeling de geavanceerde mobiele breedbanddienst die reeds in Noorwegen geïntroduceerd werd, beschikbaar te maken voor alle filialen wereldwijd. Er staan lanceringen op stapel in Zweden en Denemarken. In het tweede kwartaal van 2008 zal Telenor ook de iCON 225 USB-draadloze modem van Option toevoegen aan haar gamma Mobilt Bredband-toestellen.

Telenor lanceerde in juni 2007 mobiele breedband via 3G UMTS en schakelde in november over op 3,6 Mbps âTurbo 3Gâ HSDPA. Met de hulp van Unlimited Connection, integreert Mobilt Bredbånd nu HSPA, DSL en de uitgebreide WiFi-hotspotnetwerken van Telenor om een ongeëvenaarde gebruikerservaring aan te kunnen bieden.

De authenticatie langs verschillende toegangstechnologieën gebeurt automatisch door EAP-SIM, waardoor verschillende logins overbodig worden. De netwerkovergangen zijn naadloos en transparant voor elke applicatie die gebruikt wordt door de consument. Als er fysieke toegang beschikbaar is, kan Unlimited Connection ook via DSL verbinding maken.

Unlimited Connection is gebaseerd op de âsimplexityâ-filosofie van Option: software gebruiken om hoogwaardige technologie eenvoudig en toegankelijk te maken. Voor de gebruikers elimineren duidelijke en intuïtieve interfaces de netwerk- en technologische complexiteit om gemakkelijk âanytime, anywhereâ toegang te bieden tot informatie. De aanpasbare gebruikersinterfaces, talen, profielen en servicekenmerken stellen de operators in staat om gedifferentieerde producten en diensten aan te bieden.

Telenor (Oslo Stock Exchange: TEL) is het grootste telecommunicatiebedrijf in Noorwegen en een van de snelst groeiende leveranciers van mobiele communicatiediensten wereldwijd. Met eigendomsrechten in 12 mobiele operators in Europa en Azië, telde de groep op het einde van het derde kwartaal in 2007 129 miljoen mobiele abonnees over de hele wereld.

MEDIA CONTACT

Jan Poté,
PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82,
E-mail: j.pote@option.com

ABOUT OPTION

Option, the wireless technology company, is a leading innovator in the design, development and manufacture of 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE, and WLAN technology products for wireless connectivity solutions. Option has established an impressive reputation for creating exciting products that enhance the performance and functionality of wireless communications. Option is headquartered in Leuven, Belgium. The company also has Research & Development in Belgium (Leuven), Germany (Düsseldorf and Augsburg) and an ISO 9001 production engineering and logistics facility in Ireland (Cork). Option maintains offices in Europe, US, Asia, Japan and Australia. For more information please visit our brand new website www.option.com.

Copyright (c)2009 OPTION. All rights reserved. All product and company names herein may be (registered) trademarks or trade names.