Stadsdeel Amsterdam-Noord

Realisatie Centrum Amsterdam Noord volop in gang

Vanaf 12 februari 2009 sieren vier nieuwe promotieborden het gebied van Centrum Amsterdam Noord (CAN). Met het plaatsen van deze promotieborden markeren CZAN Ontwikkeling, ING Real Estate en projectbureau Noordwaarts de volgende fase van de gebiedsontwikkeling CAN. Het ambitieuze project presenteert hiermee tevens haar nieuwe logo en huisstijl.

Nieuwe campagne markeert volgende fase CAN

De werkzaamheden voor Centrum Amsterdam Noord zijn al enkele jaren geleden begonnen. In 2009 worden de eerste resultaten duidelijk zichtbaar: de eerste uitbreiding van het winkelcentrum Boven 't Y komt gereed. Bewoners verhuizen naar hun nieuwe huis in Elzenhagen Noord en op veel plekken worden wegen en viaducten aangepakt. Centrum Amsterdam Noord wordt steeds concreter, en dat was voor de initiatiefnemers aanleiding om de campagnestijl van CAN `mee' te vernieuwen. De eerste uiting waarin deze nieuwe campagnestijl zichtbaar is, zijn de promotieborden. De komende tijd worden ook andere uitingen als de website www.centrumamsterdamnoord.nl en folders aangepast.

Nieuwe projectstijl

CAN komt eraan!

CAN behoort tot de grootste bouwprojecten in Amsterdam. In totaal komen er zo'n 3.300 nieuwe koop- en huurwoningen, waarvan 30% in de sociale sector. Daarnaast komt er circa 30.000m² nieuwe winkelruimte, 60.000 m² kantoorruimte en 70.000m² bedrijfsruimte. Ook is er veel ruimte beschikbaar voor sociale, culturele en sportieve voorzieningen.

Wonen, werken, winkelen en uitgaan

Tussen nu en 2015 wordt tussen winkelcentrum Boven 't Y en het Noordhollandsch Kanaal gebouwd aan een fantastisch centrum voor Amsterdam Noord. In CAN wordt het makkelijk en comfortabel wonen, werken, winkelen en uitgaan. Er is ruimte voor veel doelgroepen: starters die een eerste eigen woning zoeken, gezinnen die toe zijn aan een huis met tuin, maar ook ouderen die liever in een appartement met fantastisch uitzicht willen wonen.

De samenwerkende partijen

De ontwikkeling van CAN is een project van de Gemeente Amsterdam (een samenwerking tussen de Centrale Stad en Stadsdeel Amsterdam-Noord in de vorm van projectbureau Noordwaarts) in samenwerking met CZAN Ontwikkeling en ING Real Estate. CZAN is een samenwerking van Blauwhoed/Eurowoningen, AM, Vesteda en woningcorporatie Stadgenoot/Kristal