Rechtbank Roermond


Bouwvergunning voor Aldi-supermarkt geschorst

Roermond, 13 februari 2009 - In maart 2004 is de Aldi-supermarkt aan de Lindenlaan te Roermond door brand verwoest. Als noodoplossing is de supermarkt toen tijdelijk aan de St. Wirosingel te Roermond gevestigd.

Omdat dit in strijd was met het bestemmingsplan, is de bouwvergunning toen verleend met een tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan. De vestiging aan de St.Wirosingel is tot 6 mei 2009 toegestaan. Omdat de Aldi daar wil blijven, is door de gemeente Roermond nu aan x B.V. opnieuw een bouwvergunning met vrijstelling van het bestemmingsplan verleend, nu voor een permanente vestiging van een Aldi-supermarkt, met daarboven een meubelwinkel.

Hiertegen is bezwaar gemaakt bij de gemeente. Bij de voorzieningenrechter van de rechtbank is om schorsing gevraagd van de vrijstelling en de bouwvergunning.

De voorzieningenrechter heeft op 11 februari 2009 de vrijstelling en bouwvergunning geschorst.

De rechter heeft vastgesteld dat bij het verlenen van de vrijstelling en bouwvergunning door de gemeente is uitgegaan van het verkeerde bestemmingsplan. Verder vindt de rechter dat niet goed is gemotiveerd dat de permanente vestiging van een Aldi-supermarkt past in het gemeentelijk en provinciaal beleid over de vestiging van supermarkten. Tenslotte is de rechter van oordeel dat de gevolgen voor de luchtkwaliteit onvoldoende duidelijk zijn.

De gemeente zal bij de behandeling van de bezwaren dit alles nader moeten onderzoeken. Afhankelijk van de resultaten kan de gemeente de gewenste Aldi-supermarkt en meubelwinkel op de gevraagde locatie toestaan.

LJ Nummer

BH2820

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 13 februari 2009 Naar boven