Gemeente Schiedam


Februari

Groep 8 van de Annie M.G. Schmidtschool bezoekt gemeentebestuur Schiedam

11 februari 2009

Op uitnodiging van de griffie heeft groep 8 van de Annie M.G. Schmidtschool op vrijdagochtend 6 februari een bezoek gebracht aan het Stadskantoor en de Aleidazaal.
Met 'juf' Francis Hagen en enkele raadsleden hebben de kinderen eerst uitgekeken over de stad vanaf de 14e etage van het Stadskantoor. Dat is niet alleen leuk om te ontdekken waar je woont. Er is ook een praatje aan gekoppeld om uit te leggen hoe het gemeentebestuur met zijn medewerkers steeds in de weer zijn om op een beperkt grondgebied meer dan 75.000 inwoners op een zo prettig mogelijke manier met elkaar te laten wonen, werken, ondernemen, uitgaan, sporten, verplaatsten en meer.

In de Aleidazaal, de vergaderzaal van de gemeenteraad, hebben vervolgens burgemeester W. Verver-Aartsen, wethouder M. Siljee en de raadsleden J. van Setten en J. de Haan-Klaassen verteld hoe het gemeentebestuur is samengesteld en werkt. Hoe komt de gemeente aan zijn geld en waaraan wordt het uitgegeven? Hoe komen besluiten tot stand en hoe wordt gestemd? Dat de kinderen het bezoek goed hadden voorbereid, bleek wel uit de vele vragen die ze stelden. Aan het slot van het bezoek is met eerdergenoemden en de raadsleden L. Schoel-van der Vlies, J. Gouweleeuw, E. Gloudi en opvolger H. Bautz gepraat over ideeën van de kinderen voor hun wijk. De tijd was te kort om alles de revue te laten passeren, maar er kan nog een vervolg komen.
Het gemeentebestuur maakt graag een paar keer per jaar tijd om een schoolklas te ontvangen. De activiteit is opgenomen in De Parade Schiedam, www.paradeschiedam.nl
Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de griffier, Jan Gordijn, 2191041, j.gordijn@schiedam.nl
Klik hier voor meer informatie.