Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar uitslaande brand

Brakel, 13-02-2009 o Een uitslaande brand in de nacht van donderdag op vrijdag heeft een woning aan de Molenkampseweg in Brakel geheel verwoest. Niemand raakte gewond. De omgeving werd ruim afgezet omdat er mogelijk asbest bij de brand was vrijgekomen, maar dit bleek alleen in de directe omgeving van de woning het geval. De politie heeft onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.

Om 03.10 uur werd de brand gemeld. De brandweer rukte met groot materieel uit. Er is opgeschaald naar grote brand in verband met het vermoeden dat er bij de brand mogelijk asbest vrijgekomen was.

Al snel bleek dat de woning, anti-kraak, niet meer te redden viel. Brandweerlieden hebben de brand gecontroleerd uit laten gaan. Er was sprake van veel rookontwikkeling. De omgeving van de Molenkampseweg werd ruim afgezet, onder meer het gebied tussen de Burgemeester Posweg en het Brakelse Bos. Via politiegeluidswagens zijn bewoners in Brakel geadviseerd om deuren en ramen te sluiten en binnen te blijven.

Geen gevaar

Een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse voor onderzoek naar mogelijk asbest. Metingen wezen uit dat er geen asbest in de rook zat. Alleen in de directe omgeving van de woning werd asbest aangetroffen. Er bleek geen gevaar voor de volksgezondheid. Rond een uur of 10 is de wijk weer vrijgegeven.

De gemeente draagt verder zorg voor schoonmaakwerkzaamheden in de wijk en sanering van het asbest bij de woning.

Aanhouding

Kort voor de brandmelding waren politieagenten al op weg naar de woning waar even later brand zou woedden. Dit in verband met een melding van huiselijk geweld. Een 31-jarige bewoonster zou door haar vriend mishandeld zijn. Na een uitgebreide zoekactie is een inwoner van Kerkdriel, van 37 jaar, later die nacht in Ammerzoden als verdachte aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

De 37-jarige wordt in verzekering gesteld en zal maandag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Verder onderzoek
Of er sprake is van brandstichting zal verder politieonderzoek moeten uitwijzen. De technische recherche is inmiddels begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Dit zal vermoedelijk enige dagen in beslag nemen.
(08)

Laatst gewijzigd 13-02-2009 14:44 | © Regio Gelderland-Zuid |