Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 13-02-2009

Overval in Bureau Brabant

TERHEIJDEN - Bureau Brabant besteedt op maandag 16 februari 2009 aandacht aan een gewapende overval die op 10 januari jl. plaats vond in een supermarkt in Terheijden. De eerste uitzending is om 18.00 uur bij Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 17 februari om 17.00 uur.

Voor 6 personeelsleden van de Lidl supermarkt in Terheijden begon zaterdag 10 januari 2009 erg traumatisch. In de vroege ochtend werden zij, terwijl zij de winkel voor opening klaar maakten, overvallen door twee gewapende mannen. De daders bedreigden alle personeelsleden met hun vuurwapens. Twee van de slachtoffers kregen het vuurwapen ook nog tegen hun hoofd gedrukt. De daders wilden weten waar de kluis was en zij met een geldbedrag konden vluchten.

Politie vordert rijbewijs in van onder invloed verkerende automobilist

OOSTERHOUT - De politie heeft rond middernacht op de Rijksweg de A27 ter hoogte van Galgeveld een 37-jarige automobilist uit Raamsdonksveer aangehouden. De man die vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen verkeerde, is meegenomen naar het bureau.

De politie stelde een controle in op de Rijksweg de A27 waar volgens een getuige een man onder invloed in een auto reed. Agenten troffen ter hoogte van Galgeveld de 37-jarige automobilist aan. Uit zijn gedragingen leidde de politie af dat hij vermoedelijk onder invloed verkeerde. In de auto troffen agenten een flesje aan met een
doorzichtige vloeistof, mogelijk GHB. Het goed is voor onderzoek in beslag genomen. Van de bestuurder is op het bureau een bloedmonster afgenomen.

Bredanaar rijdt op gestolen crossmotor

TETERINGEN - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.45 uur op het Cadettenkamp een 20-jarige Bredanaar aangehouden voor heling van een crossmotor. Het voertuig stond sinds 21 januari jl.
gesignaleerd. De eigenaar van de motor, een 35-jarige inwoner uit Oosterhout trof na een tip zijn crossmotor aan op het Cadettenkamp. De man informeerde de politie die de Bredanaar, die op dat moment het voertuig bestuurde aanhield. De verdachte verklaarde tijdens het verhoor dat hij de motor via een digitale verkoopsite gekocht had.

Politie houdt buurtbewoner aan na dreigen met mes

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag rond 16.00 uur in Waalwijk een 39-jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden voor bedreiging. Het slachtoffer, een 32-jarige vrouw uit Waalwijk deed aangifte.

Het slachtoffer, een buurtbewoonster van de verdachte gaf aan dat de verdachte voor haar woning haar een mes toonde en daarmee dreigde. De politie werd geïnformeerd die hem met het mes aantrof. Op het bureau ontkende hij de bedreiging. Het wapen werd door de agenten in beslag genomen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 13-02-2009 14:37 | © Regio Midden en West Brabant |