Gemeente Veenendaal


Bezoek Economische delegatie Huizen aan Veenendaal

Op 11 februari heeft een economische delegatie uit Huizen de gemeente Veenendaal bezocht. Doel was informatie te krijgen over de inrichting van het stadscentrum en het opzetten van het net gerealiseerde ondernemersfonds. De delegatie bestond uit wethouders, ambtenaren en ondernemers uit Huizen. Er waren presentaties en een rondgang door het centrum.

Â

Na een welkomstwoord door Burgemeester Elzenga vertelden Wethouder Bert van den Bos en Bedrijfscontacten functionaris Herman van Rijnbach over de wijze waarop het Ondernemersfonds tot stand was gekomen. Ondernemers wilden onder andere graag collectieve beveiliging en promotie. Maar er bestond echter geen collectiviteit waarbij iedere ondernemer is aangesloten. Het heffen van een bedrag bij alle ondernemers binnen een bepaald gebied, dat is gebaseerd op de hoeveelheid aanwezige reclame bij alle individuele ondernemers, werd daarvoor een goede basis. Tips die de bezoekers uit Huizen kregen waren: bespreek het als gemeente grondig voor met die ondernemers, laat van te voren een goed onderzoek verrichten door een onafhankelijk bureau en laat je niet weerhouden door obstakels.

Â

Wethouder Cees Sanders en Projectleider Jeroen Feskens vertelden vervolgens over de realisatie van het nieuwe stadscentrum inclusief Brouwerspoort. Genomen grondposities, afspraken met project ontwikkelaars, exploitatie overeenkomsten, planning en realisatie kwamen daarbij allemaal aan bod. Zowel de maquette in het informatiecentrum van het gemeentehuis als een wandeling door de binnenstad met Binnenstadsmanager Peter Baten, verhelderden vervolgens de presentaties.

Â
De Huizense delegatie stelde de ontvangst en het programma op prijs. De gasten gaven aan een goed inzicht te hebben verkregen in het zakelijk succes van Veenendaal en in de planmatige aanpak waarmee het nieuwe stadscentrum wordt gerealiseerd.