Fusie screeningsorganisaties kanker Noord-Holland, Flevoland, Utrecht

13/02/2009 14:26

Stichting Bevolkingsonderzoek midden-west

Per 1 januari 2009 zijn Stichting Preventicon, Stichting Kankerpreventie IKA en Stichting Baarmoederhalskanker Noord-Holland/Flevoland gefuseerd tot de nieuwe organisatie Bevolkingsonderzoek midden-west.

De aanleiding voor deze fusie ligt in de opdracht van de minister van VWS om te komen tot vijf organisaties voor bevolkingsonderzoek in Nederland. Bevolkingsonderzoek midden-west continueert de uitvoering van de bestaande bevolkingsonderzoeken naar borstkanker en baarmoederhalskanker onder het motto 'Sterker in screening'.

Bevolkingsonderzoek midden-west voert op kwalitatieve, hoogwaardige en doelmatige wijze onderzoek uit naar de vroege opsporing van kanker in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Het is een toonaangevende en betrouwbare screeningsorganisatie voor haar cliënten.

Alle vrouwen die staan ingeschreven in de Gemeentelijk Basisadministratie worden periodiek uitgenodigd voor onderzoek naar borstkanker en baarmoederhalskanker.

Voor borstkanker worden vrouwen van 50 t/m 75 jaar elke twee jaar uitgenodigd. In genoemde provincies ontvangen zij de uitnodiging voortaan van Bevolkingsonderzoek midden-west.

Voor baarmoederhalskanker ontvangen vrouwen van 30 t/m 60 jaar elke vijf jaar een uitnodiging. Zij ontvangen deze uitnodiging van Bevolkingsonderzoek midden-west of van hun huisarts.





http://www.bevolkingsonderzoekmidden-west.nl