Gemeente Bergambacht


Koninklijke Onderscheiding voor dokter G. de Kool

---

Dinsdag 10 februari reikte burgemeester A. van Erk een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer drs. G.B. de Kool, huisarts te Bergambacht. Govert de Kool (1950) kreeg de onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn grote verdienste voor de medische dienstverlening in Midden Holland. Zo was hij initiatiefnemer, oprichter, organisator en bestuursvoorzitter van de HuisArtsenPost Midden Holland (HAP). Door dit initiatief zijn continuïteit en kwaliteit van de spoedeisende zorg op vernieuwende wijze veilig gesteld. Mede door zijn kwaliteiten is deze forse verandering in de dienstverlening aan patiënten geaccepteerd en wordt het gewaardeerd.

De heer De Kool is huisarts in de breedste zin van het woord. Apotheek, verloskunde, consultatiebureau, huisartsopleider en secretaris huisartsenvereniging (regionaal en lokaal).

Hij was mede-initiatiefnemer van Regionale Organisatie Midden Holland, een belangenorganisatie voor huisartsen. Een concept dat landelijk navolging kreeg. De Kool was ook betrokken bij de totstandkoming van Dienst Apotheek Midden Holland (DAM), bestuurslid van de KNMG, en voorzitter en secretaris van de Huisartsengroep Krimpenerwaard.

Ook voor de gemeenschap heeft de heer de Kool zich verdienstelijk gemaakt. Hij zat 8 jaar in de medezeggenschapsraad van De Driestar, was medeontwikkelaar van verpleeg- en verzorgingshuis Westerweeren, gemeentearts en keuringsarts voor predikanten van de PKN.


---

Voor meer informatie over dit bericht kunt u terecht bij communicatiemedewerkers Anneke Huizinga, tel.(0182) 356 552 of Astrid Joziasse, tel. (0182) 356 553.

adres:
Raadhuisstraat 5
2861 AH Bergambacht

publieksingang:
Alingersteeg 2

tel. algemeen
0182-356555