Kalicoaching: 'Het gaat om talent van álle vrouwen'

13/02/2009 14:08

Kali Coaching

ROTTERDAM - Dat vrouwelijk talent in veel organisaties onbenut blijft, is een bekend gegeven. Het pas opgerichte Kalicoaching weet met een nieuwe kijk op diversiteit en vrouwelijk talent organisaties aan te zetten tot daadwerkelijke verandering.

Diversiteit is zo langzamerhand een begrip. Bedrijven gebruiken deze term graag, maar desondanks blijven vrouwen nog steeds achter bij mannen als het gaat om de posities die zij innemen bij bedrijven en overheden.

Kalicoaching is ervan overtuigd dat het probleem niet alleen bij de bedrijven en overheden ligt, maar dat ook vrouwen hun verantwoording voor deze achterstand moeten nemen. Veel vrouwen gaan niet uit van hun eigen talent, maar richten zich op de vragen van de omgeving. Kalicoaching wil hier met trainingen, coaching en het begeleiden van talloze (interculturele) communicatieprojecten verandering in brengen.

Oprichtster Shanti Jhakry, vrouw van Hindoestaanse afkomst, wist zelf door het glazen plafond te breken, en voorziet dat de volgende vrouwenemancipatiegolf om 'individuele vrouwenemancipatie' zal vragen. 'Het gaat erom dat vrouwen zich op hun talenten en kwaliteiten gaan richten, beseffen dat ze keuzevrijheid hebben en dat de mogelijkheden daarin oneindig zijn.'

Kalicoaching richt zich nadrukkelijk op àlle vrouwen - ongeacht opleiding, milieu of culturele achtergrond. Jhakry: 'Het is eenvoudig om alleen het talent van 'high potentials' in te zetten. In elke vrouw schuilt een authentiek talent. Wie dat gebruikt, kan niet alleen meer betekenen voor een organisatie, maar heeft ook meer plezier en voldoening in werk én leven. Het kan ook niet anders dan dat élke vrouw onderdeel is van deze onafwendbare, individuele vrouwenemancipatiegolf.