Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 13-02-2009

Politie onderzoekt gewapende overval op man uit Zundert

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een 24-jarige man uit Zundert. De man was donderdagavond rond 22.30 uur in de woning van zijn broer aan de Hilbergsedreef in Effen toen hij plotseling drie gewapende en gemaskerde negroïde mannen voor zich zag staan. Zijn broer was op dat moment niet thuis. De overvallers eisten geld, maar de Zundertnaar gaf aan dat niet te hebben. Vervolgens moest het slachtoffer in zijn auto met de drie mannen naar een pinautomaat in Rijsbergen rijden om daar geld op te nemen. Dat geldbedrag werd hem afgenomen. Na een korte rondrit werd de man op de Liesboslaan uit zijn auto gezet, waarna de drie overvallers er met zijn voertuig vandoor gingen. De auto, een bronskleurige Toyota Avensis met het kenteken 03-NR-LL, staat internationaal gesignaleerd. De politie heeft in de woning een sporenonderzoek gedaan en in de omgeving van de Liesboslaan worden omwonenden gevraagd of ze iets bijzonders hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Bredase vrouw (24) van tas beroofd op Vierwindenstraat

BREDA: Een 24-jarige Bredase vrouw is vrijdagmorgen kort na 02.00 uur van haar tas beroofd. Ze was na een avondje stappen vanuit het centrum lopend op weg naar huis. In de Vierwindenstraat voelde zij plotseling dat een onbekende man haar tas uit haar handen rukte. Ze hield even vast, waardoor ze viel en korte tijd werd meegesleurd. De man stapte vervolgens in een zilverkleurige sportieve auto waarin de bestuurder klaar zat. De auto met de twee mannen reed weg in de richting van het Wilhelminapark. In de tas zaten onder andere enkele bankpassen en een mobiele telefoon. De tasjesrover is een man van 20-30 jaar, 1.80 meter lang, blank, slank postuur en heeft een verzorgd uiterlijk. De politie stelt een onderzoek in naar zijn identiteit. Een oplettende
voorbijganger heeft de tas met gedeeltelijke inhoud vrijdagmorgen teruggevonden nabij de Brede Straat.

Politie houdt twee stappers aan wegens bedreiging portiers

BREDA: Agenten die donderdagavond- en nacht waren belast met het horecatoezicht in de Bredase binnenstad, spreken van een relatief rustige dienst. Desondanks moesten er twee aanhoudingen worden verricht. Een 19-jarige man uit Oostvoorne bedreigde een portier en gebruikte daarbij pepperspray; hij is in verzekering gesteld. Ook een 27-jarige Oosterhouter had het op een portier gemunt door hem te bedreigen. Er werden tevens vijftien bekeuringen uitgeschreven voor veelal verkeersovertredingen.

Tilburgse jongeren stelen spaarpot met geld voor goed doel

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 17.45 uur op de Grote Markt vijf Tilburgse jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar gearresteerd. Agenten in burger die toezicht houden in het centrum, zagen de jongeren met een oranje spaarpot lopen. Ze volgden hen even en hielden het vijftal vervolgens aan. Al snel bleek dat de spaarpot was gestolen bij een horecazaak aan de Lange Brugstraat. In de spaarpot zat circa 70 euro, geld dat bijeen was gebracht voor de Stichting KiKa (kinderen met kanker). De spaarpot is terug naar de horecazaak. De jongeren hadden ook een zogeheten moedersleutel op zak waarmee bepaalde fietssloten eenvoudig geopend kunnen worden. De politie onderzoekt of het vijftal betrokken is bij fietsendiefstal.

Politie arresteert twee mannen wegens diefstal gereedschap

BREDA: Twee mannen uit Breda van 18 en 21 jaar zijn donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden op de Dirk Hartoghstraat. Zij worden verdacht van gereedschap van een nabijgelegen bouwplaats. Agenten zagen tijdens hun surveillance drie mannen fietsen die bij het zien van de politieagenten wegvluchtten. Na een kort onderzoek werden de twee verdachten aangetroffen op het schoolplein met diverse dure gereedschappen. Bij de fouillering op het bureau werd bij de 18-jarige verdachte nog een nepvuurwapen met munitie aangetroffen. De twee mannen werden op het bureau in verzekering gesteld.

Auto gestolen bij woninginbraak in Chaam

CHAAM: Bij een inbraak in een woning aan de Bredaseweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zwarte Audi A3 gestolen. Ook gingen de dieven er met een laptop, een navigatiesysteem en een geldbedrag vandoor. Het is niet duidelijk hoe ze de woning konden binnenkomen. De auto, met het kenteken 12-LV-DJ, staat internationaal gesignaleerd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-02-2009 13:45 | © Regio Midden en West Brabant |