Politie Groningen

Groningse politie kondigt snelheidscontroles aan

Provincie Groningen, 13-02-2009 o In navolging van andere politiekorpsen en het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) kondigt de Groningse politie vanaf volgende week de snelheidscontroles aan. Het vooraf aankondigen van snelheidscontroles beïnvloedt de verkeersveiligheid positief.

De politie kiest ervoor om dagelijks twee snelheidscontroles aan te kondigen, hoewel niet tot in detail bekend is op welke plaats de controle gehouden wordt. Dit blijkt de gemiddelde snelheid behoorlijk te drukken. De automobilist laat zijn weggedrag onder andere bepalen door de pakkans, de zwaarte van de straf en of hij de
snelheidsbeperking als redelijk ervaart.

Internet en radio

De controles worden wekelijks gepubliceerd op de landelijke website www.om.nl. Ook zijn de controles terug te lezen in de dagelijkse politieberichten. En Radio Noord geeft de locaties door in de nieuwsuitzendingen.

Verkeersveiligheidscampagnes

Regiopolitie Groningen heeft de regie over verschillende verkeersveiligheidscampagnes in de provincie Groningen. De voorlichtingsactiviteiten rondom verkeershandhaving zijn op deze wijze in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed scala aan verkeersveiligheidscampagnes. De politie werkt nauw samen met andere organisaties, zoals het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen, Provincie Groningen, Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie, Veilig Verkeer Nederland en wegbeheerders voor een verkeersveilig Groningen.

Logo Verkeershandhaving Groningen