Gemeente Elburg

met toekomstvisie

130209 Gemeenteraad stap verder met toekomstvisie

Persbericht

Elburg, 13 februari 2009

Gemeenteraad stap verder met toekomstvisie

De gemeenteraad heeft op woensdag 11 februari in dorpscentrum `t Huiken een ontmoeting gehad met een representatieve afspiegeling uit het zogenoemde `maatschappelijk middenveld'. Daarmee worden organisaties bedoeld op het gebied van wonen, onderwijs, detailhandel, toerisme, godsdienst, welzijn, cultuur, zorg, sport, defensie, etc.

De opening werd verricht door burgemeester De Lange. Hij benadrukte dat het goed is dat de gemeenteraad ervoor kiest om het traject voor de totstandkoming van een visie voor de toekomst in samenspraak met de gehele samenleving te doorlopen.

In drie afzonderlijke groepen werd over met elkaar samenhangende thema's gesproken onder voorzitterschap van een gemeenteraadslid. Het werd een vruchtbare avond. Mogelijkheden werden besproken, visies verzameld, en verwachtingen over en weer uitgesproken. De resultaten van de gesprekken werden in een soort bloemlezing teruggekoppeld aan alle aanwezigen door de voorzitters van de groepen.

Er was ook ruimte voor `hartenkreten'. Dat werden uitspraken als; `maak er geen papieren tijger van', `doe iets moois met die haven' en `wees trots op de gemeente Elburg'. De hoge opkomst bij deze bijeenkomst geeft zeker iets aan over betrokkenheid bij het wel en wee van de gemeente, maar ook de mogelijkheid om een inbreng te hebben in de ontwikkelingen met betrekking tot de toekomst. De uitkomsten van deze avond vormen een zeer gewaardeerde inbreng voor de totstandkoming van de plannen.

Tot eind vorige week zijn er ruim 1500 ingevulde enquêtes binnengekomen. Op stapel staan nu de avonden in de verschillende kernen in maart waarop de gemeenteraad zich nu gaat voorbereiden. De uitkomsten van de enquête en die van de inbreng uit de avond met het eerdergenoemde maatschappelijk middenveld, worden hiervoor als basis voor de vraagstelling ingezet. De inzending is per vrijdag 13 februari 2009 beeindigd.
laatst gewijzigd: 13-02-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 130209 Gemeenteraad stap verder met toekomstvisie |