Gemeente Elburg

winkelcentrum t Harde

120209 Herontwikkeling winkelcentrum `t Harde

Persbericht

Elburg, 12 februari 2009

Herontwikkeling winkelcentrum `t Harde

Diverse partijen houden zich bezig met het herontwikkelen van het winkelcentrum 't Harde. Voor een deel van het winkelcentrum (`Fase I") is al een plan bij de gemeente ingediend en in procedure gebracht. Voor het resterende gedeelte (Fase II) is een schetsplan gemaakt. Het plan voor Fase II moet worden afgestemd op dat voor Fase I.

In zijn vergadering van 3 november 2008 heeft de gemeenteraad de initiatiefnemers van fase I en Fase II met klem opgeroepen gezamenlijk één totaalplan voor het gehele winkelcentrum te ontwikkelen. Op initiatief van woningstichting Uwoon en met financiële ondersteuning door de gemeente is vervolgens een bemiddelingstraject ingezet. Hierbij hebben partijen gezamenlijk een bemiddelaar (`mediator') aangewezen. Onder leiding van deze mediator zijn gesprekken tussen de partijen gevoerd. Dit heeft er in geresulteerd dat aan een stedenbouwkundig bureau opdracht is verleend om een integraal plan voor het hele winkelcentrum te ontwerpen.

Dit schetsplan is door alle partijen positief ontvangen. Over de financiële haalbaarheid van het plan zijn de partijen nog in gesprek. Verwacht wordt dat over enkele weken hierover duidelijkheid bestaat. Op dat moment zullen partijen beslissen of ze verder gaan met dit plan.

Ondertussen wordt de planologische procedure voor Fase I wel verder afgewikkeld.

laatst gewijzigd: 13-02-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 120209 Herontwikkeling winkelcentrum `t Harde |