PvdA Rotterdam


Vandaag in de raad

Do 12 Feb 2009 - Redactie
Vandaag in de raad

De gemeenteraad sprak vandaag onder andere over een gevaarlijk fietspad, de havenpool SHB, ongeregeldheden in de metro en opvang aan de Plantagelaan.

Gevaarlijk fietspad Rochussenstraat
De PvdA en GroenLinks hebben gezamenlijk de gevaarlijke situatie voor fietsers bij de Lage Erfbrug aangekaart. Wethouder Harbers beloofde dat er nog deze maand begonnen wordt met de aanleg van een veilig fietspad en er zal gekeken worden naar een tussenoplossing. PvdA en GroenLinks adviseerden hiervoor tijdelijk het brede voetpad te gebruiken.

In stand houden Havenpool SHB
De gemeenteraad sprak over de toekomst van 400 havenarbeiders van de Havenpool. Alle partijen gaven aan te hopen dat de havenarbeiders hun werk kunnen behouden en vroegen het stadsbestuur om de werkgevers op hun verantwoordelijkheid aan te spreken. Veel kritiek was er op Deltalinqsvoorzitter Wim van Sluis, die als belangenbehartiger van de havenbedrijven een grote rol kan hebben in het vinden van een oplossing voor de Havenpoolers, maar vooralsnog niet met de gemeente daarover in gesprek wil gaan.

Ongeregeldheden in de metro
Vier jongens hebben zich op maandagavond verschrikkelijk misdragen in de metro. De gemeenteraad complimenteerde de politie dat zij nog diezelfde avond 3 van de 4 jongens opgepakt hebben.

Peter van Heemst: Deze jongens verdienen een OV-verbod, bovenop hun straf. Niet alleen de mensen die zij beroofd of aangevallen hebben zijn slachtoffer, maar ook de omstanders en vrienden en familieleden die dit verhaal gaan horen. Vier jongens zorgen er op 1 avond voor dat honderden mensen de metro onveilig vinden. Daarom is het goed dat ze zo snel opgepakt zijn en moeten ze flink gestraft worden.

Het pleidooi voor een OV-verbod kreeg veel bijval in de gemeenteraad. In de zomer zal de proef hiermee op lijn 2 geëvalueerd worden en zal bekeken worden of het OV-verbod stadsbreed ingezet kan worden.

Opvang Plantagelaan
Aan de Plantagelaan in Kralingen-Crooswijk wordt een dagactiviteitencentrum voor 40 daklozen omgebouwd tot een woonvoorziening voor 20 vaste bewoners uit dezelfde doelgroep. Wethouder Kriens legde dat ze na uitvoerig overleg met deelgemeente, bewoners en politie de knoop heeft doorgehakt.