Politiebond ACP

12 februari 2009

Standpunt minister over rapport Zeeland

Door: Francis van Duren

De ACP heeft minister Ter Horst eind januari een brief gestuurd over het rapport van Boele Staal met betrekking tot de problematiek in het Zeeuwse korps. In het rapport wordt een aantal aanbevelingen gedaan. Minister Ter Horst komt binnen veertien dagen met een reactie op het rapport over de situatie in het Zeeuwse korps.

Minister Ter Horst komt binnen veertien dagen met een reactie op het rapport over de situatie in het Zeeuwse korps.

De ACP heeft van de minister, als opdrachtgever van het onderzoek, echter nog niet gehoord wat zij met die aanbevelingen gaat doen.

Advies ingewonnen
De minister heeft (tijdens het CGOP van 12 februari) aangegeven dat zij bij de OR van de politie Zeeland en bij het regionaal college van Zeeland advies heeft ingewonnen. Dit zal zij meenemen in haar reactie. Toegezegd is dat deze reactie binnen veertien dagen bekend zal worden gemaakt.

Brieven over rapport
Een eerder artikel met betrekking tot het rapport van Boele Staalde, lees je hier. Onderaan deze pagina zijn ook de verschillende brieven te lezen die eind januari aan de leden, minister Ter Horst en Boele Staal werden verstuurd.

Dit artikel is voortgekomen uit het vaste landelijk overleg (CGOP) tussen de politievakbonden en minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) van donderdag 12 februari. Wil je meer artikelen uit dit overleg nalezen? Klik dan hier.
---

Bestanden:
2009_02Brief_aan_leden_01.pdf
2009_01Brief_aan_minister_TH_01.pdf
2009_01Brief_aan_B._Staal_01.pdf