Beurs van Berlage moet rectificeren-Loveland wint opnieuw kort geding

13/02/2009 13:21

Loveland Events BV

Amsterdam, 13 februari 2009. Gisteren (12 februari 2009) om 15.00 uur heeft de voorzieningenrechter mw. Mr Tonkens Gerkema van de rechtbank Amsterdam, uitspraak gedaan in de zaak die Loveland Events B.V., advocaat mr M. Leopold, had aangespannen tegen de Beurs van Berlage en De Telegraaf. De zaak diende op 2 februari jl.

De rechter heeft in kort geding bepaald dat de uitspraken van de heer G. Bakker zoals gepubliceerd in De Telegraaf van 28 januari 2008, gerectificeerd moeten worden in de eerstvolgende editie van De Telegraaf. De rectificatie is opgenomen in het vonnis en luidt als volgt:

Rectificatie

In een artikel van deze krant van 28 januari 2009 getiteld 'Streep door benefietfeest' is een uitlating van de directeur van de Beurs van Berlage, de heer G. Bakker, opgenomen. Het gaat om de volgende uitlating: 'Ik heb geen zin in mensen die in hun kots staan te dansen en poep op de muren smeren. Dat is namelijk bij de vorige feesten van Loveland gebeurd.' De voorzieningenrechter van de rechtbank te Amsterdam heeft bij vonnis van 12 februari 2009 bepaald dat deze uitlating gerectificeerd dient te worden, aangezien deze geen steun vindt in het beschikbare feitenmateriaal.

Loveland is erg verheugd dat de rechter heeft geoordeeld dat de uitspraken een zware beschuldiging vormen jegens Loveland en dat deze uitspraken daarmee zeer schadelijk zijn (geweest) voor de eer en goede naam van Loveland. De uitspraken zijn onjuist en vinden geen steun in de feiten, aldus de rechter.

Eerste kort geding tegen de Beurs van Berlage

Zoals ook in deze uitspraak is te lezen in punt 4.3 (het vonnis is op te vragen bij mr M. Leopold), had Loveland ook al een eerder kort geding gewonnen op 28 januari 2009. Daarin veroordeelde de rechter de Beurs van Berlage om de overeenkomst met Loveland na te komen en het benefietgala SAS Bal (dat georganiseerd wordt ten gunste van Fight cancer) te laten doorgaan. Kortom: door winst in het eerste kort geding kan het SAS Bal doorgaan en door winst in het tweede kort geding is de goede naam van Loveland nu tevens gezuiverd. De Telegraaf moet de uitspraken rectificeren.

"De kwetsende uitspraken van de Beurs van Berlage over onze organisatie kunnen we nu gelukkig achter ons laten. We gaan ons nu volledig concentreren op een perfecte organisatie van het benefietgala voor Fight cancer," aldus Marnix Bal, oprichter van Loveland.

Algemene informatie

Loveland organiseert het SAS bal op zaterdag 14 maart in de Beurs van Berlage. Loveland steunt hiermee Fight cancer, het jongerenlabel van KWF Kankerbestrijding. Met het SAS Bal, een klassiek benefietgala in een modern jasje, vier je het leven en vecht je tegen kanker. Onder andere Candy Dulfer, Do, Dimitri From Paris, Hardsoul (met dj Roog) en WickedJazzSounds zullen optreden. Meer informatie op www.sasbal.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.sasbal.nl