Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 13.10 uur

Utrecht, 13-02-2009

Overval

UTRECHT Donderdagavond vond op een bedrijf aan het Herderplein een overval plaats. Drie mannen eisten onder bedreiging geld van de eigenaar.

Rond 21.40 uur kwamen drie mannen een horecagelegenheid aan het Herderplein binnen. De mannen schreeuwden en eisten geld van de eigenaar van de zaak, die op dat moment in de keuken stond met zijn vrouw. Omdat de keukendeur door de eigenaar op slot werd gedraaid, konden de overvallers niet bij de man komen. De dagopbrengst was even daarvoor op een veilige plek opgeborgen. Uiteindelijk vertrokken de overvallers zonder buit.

De politie heeft in de omgeving nog twee jongens staande gehouden die mogelijk iets met de overval te maken hadden. De signalementen kwamen niet overeen en dus werden zij weer heengezonden. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u iets gezien of heeft u informatie over de overval of daders, belt u dan met de politie van het bureau

Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Dronken man op snorfiets

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij rondom dronken op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 17.05 uur een snorfietsbestuurder plotseling in de omgeving van de Isotopenweg de weg oversteken. De man had grote moeite om op zijn snorfiets te blijven zitten. Op een haar na kwam hij in botsing met een auto. Op het fietspad slingerde de man van links naar rechts. Hij werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Al snel bleek dat de man gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1020 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij een winkelwagentje vol voor zes euro had afgerekend.

Personeel van de winkel controleerde omstreeks 19.45 uur een man die boodschappen had gedaan en gebruik gemaakt had van de zogenaamde zelfscan. Hierbij had de man een bonnetje van ruim 6 euro terwijl in de kar voor ruim 325 euro aan boodschappen lag. De politie werd gebeld en heeft de 61-jarige man uit Utrecht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden die bij meerdere woningen had ingebroken.

Bij politie kwamen rond 13.10 uur meerdere meldingen binnen van getuigen en slachtoffers van woninginbraken. De inbraken zouden gepleegd zijn in de omgeving van de Abstederdijk, Mecklenburglaan, Tolsteegsingel en de Boothstraat. Volgens de getuigen zou het iedere keer gaan om een man met een opvallende kleur jas in een bestelbus. De politie startte een onderzoek in de omgeving en zag de bewuste bestelbus over de Abstederdijk rijden. De bestuurder, 36-jaar uit Utrecht, werd aan de kant gezet. In de auto werden goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Bij de Utrechter werd huiszoeking verricht. In de woning werden diverse gestolen goederen aangetroffen. Op dit moment zijn bij de politie zeven inbraken gemeld. Er wordt nog onderzoek verricht naar een mogelijke medeverdachte. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.