Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.05 uur

Utrecht, 13-02-2009

Tweede verdachte in zaak vrijheidsbeneming uitgeleverd

(zie persberichten Eemland zuid; 15/10/2008 verdachte aangehouden voor vrijheidsbeneming)

AMERSFOORT Een tweede verdachte in het onderzoek naar de vrijheidsbeneming van een 35-jarige Amersfoorter is deze week door justitie in Noorwegen uitgeleverd aan de justitiële autoriteiten in Nederland.

Het slachtoffer deed op 8 oktober vorig jaar aangifte van vrijheidsbeneming en afpersing bij de politie in Eemland zuid. Een en ander had te maken met een zakelijk conflict. Een eerste verdachte, een 33-jarige inwoner van Arnhem, kon kort na het plegen van het delict al worden aangehouden op 14 oktober vorig jaar. De tweede verdachte, een voormalige inwoner van de gemeente Rheden, ontsprong de dans en bleek te zijn gevlucht naar Noorwegen. Door onderzoek achterhaalde de politie zijn verblijfplaats in Oslo en kon hij op 13 november vorig jaar worden aangehouden. Sinds die tijd bevond de 29-jarige verdachte zich in detentie. De verdachte is ingesloten en het politieonderzoek wordt voortgezet.

Oproep getuigen

Binnen dit onderzoek is de recherche nog op zoek naar twee onbekende vrouwen die op maandag 6 oktober 2008, tussen 19.30 en 20.30 uur, fietsten over de Waag, komende uit de richting van de Dudokstraat en gaande in de richting van de Laan van Emiclaer. Beide vrouwen waren in het bezit van een sporttas en zijn mogelijk getuige geweest van de ontvoering die rond dat tijdstip plaatsvond op het parkeerterrein aldaar.

Mocht iemand zich herkennen in het geschetste beeld van de onbekende getuige, dan wordt u verzoek contact op te nemen met de politie van Eemland zuid via het telefoonnummer

0900-8844.

Aanhoudingen voor handel in verdovende middelen

AMERSFOORT/SOESTERBERG De politie heeft woensdagmiddag 11 februari twee inwoners van Amersfoort en een inwoner van Soesterberg aangehouden omdat zij verdacht worden van grootschalige handel in verdovende middelen.

De aanhoudingen zijn het gevolg van een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt waarbij gisteren ook in twee woningen, in Amersfoort en Soesterberg onderzoek werd gedaan. In de woningen en door de verdachten gebruikte autos werd een grote hoeveelheid hennep aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachten, zijn ingesloten.

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Een 18-jarige Amersfoorter op een scooter is donderdag 12 februari gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een andere, eveneens 18-jarige, scooterrijder uit Amersfoort.

Op donderdag 12 februari rond 19.45 uur wilde de vermoedelijke veroorzaker van het ongeluk vanaf het trottoir het fietspad van de Van Randwijcklaan op rijden. Waarschijnlijk heeft de man daarbij de andere scooterrijder over het hoofd gezien. Een botsing was het gevolg, waarbij de scooterrijder die al op het fietspad reed zijn sleutelbeen brak. Ook is er schade aan zijn scooter. De man is door ambulancebroeders ter plaatse onderzocht en is samen met zijn vader naar het ziekenhuis gegaan. De andere man kwam er zonder schade en kleerscheuren vanaf.

Vrouw gewond bij aanrijding

AMERSFOORT - Een 66-jarige vrouw uit Amersfoort is donderdagavond 12 februari gewond geraakt toen zij werd aangereden door een 54-jarige automobiliste uit Soest.

Rond 18.50 uur reed de 54-jarige vrouw over de Utrechtseweg in Amersfoort toen de 66-jarige Amersfoortse volgens de verklaring van de automobiliste ineens de weg overstak. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de 66-jarige vrouw met haar auto.

De voetgangster raakte daarbij gewond. Ze had onder andere een forse snee in haar hoofd. Ook brak zij beide armen. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Vechtpartij

AMERSFOORT - Een 14-jarige jongen uit Maartensdijk is donderdag 12 februari bij een vechtpartij met een aantal jongens gewond geraakt.

Rond 08.15 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Lageweg in Amersfoort een vechtpartij gaande was waar meerdere personen bij betrokken zouden zijn. Ter plaatse troffen agenten de 14-jarige jongen met een bebloed hoofd aan. Hij verklaarde door een grote groep geslagen te zijn. De jongen is voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De politie heeft vrijwel meteen twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Amersfoort en een 15-jarige jongen uit Soest. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Gevaarlijke stofzuiger gestolen

AMERSFOORT Uit een pand aan het Stationsplein in Amersfoort is in het weekend van 7 en 8 februari een aantal spullen gestolen, waaronder een zogenaamde asbeststofzuiger.

Op vrijdag 6 februari had men in het pand aan het Stationsplein apparatuur klaargezet voor het verwijderen van asbest. Bij terugkomst op maandag 9 februari om ongeveer 06.30 uur bleek er te zijn ingebroken. Er zijn verschillende zaken gestolen, waaronder een asbeststofzuiger. Door ondeskundig gebruik van deze stofzuiger kunnen er mogelijk asbestdeeltjes vrijkomen, die een gevaar voor de gezondheid kunnen vormen. De politie wil daarom graag weten waar de asbeststofzuiger op dit moment is.

De stofzuiger was dubbel ingepakt in plastic. Op het plastic staat onder andere: Voorzichtig. Bevat asbest. De stofzuiger (groot model) is geel van kleur.

Heeft u informatie over de locatie van de asbeststofzuiger of andere informatie over de inbraak, neemt u dan contact op met de politie district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.