Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 13.10 uur

Utrecht, 13-02-2009

Aanhoudingen voor handel in verdovende middelen

AMERSFOORT/SOESTERBERG De politie heeft woensdagmiddag 11 februari twee inwoners van Amersfoort en een inwoner van Soesterberg aangehouden omdat zij verdacht worden van grootschalige handel in verdovende middelen.

De aanhoudingen zijn het gevolg van een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt waarbij gisteren ook in twee woningen, in Amersfoort en Soesterberg onderzoek werd gedaan. In de woningen en door de verdachten gebruikte autos werd een grote hoeveelheid hennep aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachten, zijn ingesloten.

Snelheidscontrole

SOEST De politie heeft donderdagavond 12 februari bij een snelheidscontrole in Soest op de Veenbesstraat/Varenstraat gecontroleerd op snelheidsovertredingen.

Tussen 15.00 uur en 19.00 uur werden 357 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 km/h. 51 Bestuurders kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/h.

Onder invloed op de snorfiets

BAARN Een 70-jarige man is donderdagmiddag 12 februari door de politie aangehouden omdat hij onder invloed zijn snorfiets bestuurde.

Agenten zagen de man rond 17.15 uur wegrijden en het viel op dat de man moeite had om de snorfiets onder controle te houden. De man uit Baarn werd staande gehouden en aan een blaastest onderworpen. Uit die eerste test bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het bureau blies de 70-jarige 575 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij heengezonden.