Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 13-02-2009

Politie arresteert 5 centrumbezoekers

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichten tussen 03.00 uur en 04.30 uur in totaal 5 aanhoudingen. Diverse dreigende opstootjes werden tijdig in de kiem gesmoord.. Twee centrumbezoekers mochten mee naar het bureau nadat ze agenten beledigd hadden. Een cafébezoeker liep tegen de lamp nadat hij een fles drank wegnam. In de Emmapassage mishandelde een 23-jarige man uit Hilvarenbeek twee Tilburgers nadat ze eerdere in een horecagelegenheid woorden met elkaar hadden gehad. De politie trof de verdachte aan in de Juliana van Stolbergstraat. Een 22-jarige Tilburger mocht mee naar het bureau nadat hij in een café op het Stadhuisplein een 20-jarigr stadsgenoot geslagen had. Acht centrumbezoekers kregen een bekeuring voor onder andere wildplassen en fout parkeren.

Inzittenden auto nemen de benen tijdens de roadblockactie

TILBURG - In het kader van het tegengaan van overvallen stelde de politie gisteravond een roadblockactie in op de Ringbaan Noord. Tijdens de verkeerscontrole zagen agenten een auto, met daarin drie inzittenden rijden over de Ringbaan Noord. Bij het zien van de agenten veranderde het voertuig van richting en reed weg richting Julianapark. Op het Bart van Peltplein stopte de auto. Op het moment dat een agent de inzittenden aan wilde spreken namen ze de benen. Het lukte de politie in de Rijnstraat een 14-jarig meisje, één van de inzittenden aan te houden. Het kind verzette zich waarbij een agent letsel aan zijn duim opliep. Tijdens een ingestelde controle in de auto trof de politie inbrekerswerktuig en een laptop aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachten.

Drie winkeldieven betrapt bij diefstal

TILBURG - De politie heeft gisteren op verschillende locaties drie winkeldieven in de kraag gegrepen. Bij een elektronicazaak aan het Pieter Vreedeplein liep gisteravond rond 19.30 uur een 33-jarige inwoner uit Gilze tegen de lamp nadat hij een mobieltje meenam, zonder het goed bij de kassa ter betaling aan te bieden. Bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg betrapten medewerkers een 35-jarige Tilburgse vrouw, nadat ze diverse levensmiddelen wegnam. Op de Dalempromenade werd een 14-jarig Tilburgs meisje in de kraag gegrepen toen ze cosmeticaproducten ter waarde van 40 euro in haar zak stak.

Utrechter gedraagt zich onzedelijk

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op het Centraal Station aan de Spoorlaan een 19-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden voor
onzedelijk gedrag. De man had tegenover een toezichthouder zijn broek laten zakken nadat hij gesommeerd was het station te verlaten.

De Utrechter, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd vanmorgen in een wachtruimte op het station aangesproken door een
toezichthouder. Aanleiding was het opsteken van een sigaret in een omgeving waar dat verboden was. Tussen de toezichthouder en de verdachte ontstond een woordenwisseling. Nadat de man gevraagd was te vertrekken liet hij zijn broek en onderbroek zakken, toonde zijn geslachtsdeel en beledigde de medewerkers.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 13-02-2009 12:54 | © Regio Midden en West Brabant |