Politie Groningen

Politie lost insluiping in verzorgingstehuis op

Ulrum, 13-02-2009 o De politie heeft donderdag de insluiping in een verzorgingstehuis aan de Borgweg in Ulrum opgelost. Voor deze zaak werden twee jongens van 14 en 15 jaar, beiden uit Ulrum, aangehouden. Het duo bekende dat zij afgelopen maandag sleutels uit het verzorgingstehuis hadden gestolen.

Tijdens het verhoor bleek dat de knapen uit verveling en baldadigheid via een openstaande deur het tehuis waren binnengelopen. Zij verwisselden uit baldadigheid twee klokken in het gebouwen. Daarnaast werd een sleutelbos door de knapen weggenomen. Zij werden hierbij overlopen door een medewerkster. Uiteindelijk gingen ze er met één grotere sleutel vandoor. De jongens waren volgens eigen zeggen van plan de sleutel terug te brengen. De politie was de verdachten voor door ze op hun school aan te houden. De weggenomen sleutel werd in beslag genomen. Deze zal worden terggegeven aan het verzorgingstehuis.

Anonieme tip

De politie riep afgelopen dinsdag via de media getuigen op voor meer informatie over deze zaak. Dankzij een anonieme tip kwam de politie de jongens vervolgens op het spoor. Het duo mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie overlegt met de officier van justitie wat met de verdachten moet gaan gebeuren.