Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT DRONKEN SCOOTERBESTUURDER AAN

WATERWEG-NOORD / MAASSLUIS - De politie heeft donderdagavond rond kwart voor negen op de Johan Wagenaarlaan een 38-jarige scooterbestuurder uit Maassluis aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerend politiepersoneel zag de man onderuit gaan met een scooter. Uit onderzoek bleek hij onder invloed te zijn van alcohol. Tevens was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De scooter werd in beslag genomen.


* DRIE VERDACHTEN BEKENNEN DIEFSTAL AUTO EMBLEMEN

WATERWEG-NOORD / MAASSLUIS - De politie heeft tussen zaterdag 24 januari en dinsdag 10 februari drie verdachten van 13, 14 en 16 jaar uit Maassluis aangehouden. Zij hebben de diefstal van verschillende auto emblemen bekend. Tussen zaterdag 17 januari en zaterdag 24 januari is er een aantal van deze emblemen gestolen in de omgeving van de Koningshoek en het Sparrendal. Het ging om de emblemen die op auto's van de merken Mercedes en BMW bevestigd waren. De politie vraagt nogmaals mensen die een embleem op hun auto missen aangifte te doen bij de politie. Dit kan op het politiebureau in Maassluis.


* MAN AANGEHOUDEN VANWEGE OPENBARE SCHENNIS DER EERBAARHEID

SPIJKENISSE - De politie van district De Eilanden kreeg donderdagmiddag, om ongeveer vier uur, een melding van openbare schennis der eerbaarheid. Een voorbijgangster liep met haar zoontje langs een woning aan de Majoraandonk toen zij zag dat een man zichzelf bevredigde. Hij deed dit vanachter het raam en in het zicht van de openbare weg en een nabijgelegen school. De vrouw gaf een signalement van de man en toen de politiemensen bij betreffende woning aanbelden deed een man open die aan het signalement
voldeed. Deze 58-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT TOEZICHT OP KOOPAVOND
SPIJKENISSE - Politiemensen van de wijkteams in Spijkenisse hebben donderdag tussen twee uur 's middags en half tien 's avonds toezicht gehouden op jeugdgroepen op verschillende locaties. Op de Ruwaard van Puttenweg werd een proces verbaal uitgeschreven voor het weggooien van afval op de openbare weg en het negeren van een rood verkeerslicht door een voetganger. Dit laatste gebeurde toen de politiemensen voor datzelfde rode verkeerslicht stonden te wachten.
Op de Uitstraat werd een jongeman bekeurd omdat hij op de openbare weg bier stond te drinken uit een blikje. Enkele minuten later, toen de politiemensen opnieuw langskwamen, bleek de jongeman een nieuw blikje opengetrokken te hebben waar hij uit stond te drinken. Hij kreeg hiervoor een tweede bekeuring. Op de Nieuwstraat trof de politie een bekende. Deze 21-jarige Spijkenisser is aangehouden vanwege het in bezit hebben van harddrugs. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.