Politie Zaanstreek-waterland

Aanhoudingen in onderzoek inbraak bedrijf

Purmerend, 13-02-2009 o De politie is sinds maandag 2 februari 2009 bezig met een onderzoek naar een diefstal uit een bedrijf in de Einsteinstraat.

De inbrekers waren het pand binnengekomen door ramen te vernielen. De buit was aanzienlijk en bestaat onder andere uit een paar computers, een paar laptops, gereedschap, een LCD TV en een paar autosleutels. De schade aan het pand was aanzienlijk.
Zondagavond 9 februari hield de politie een 25-jarige Purmerender aan in zijn woning omdat hij drugs in zijn bezit had. Tijdens een doorzoeking in de woning van de man trof de politie een aantal goederen aan die afkomstig waren uit het bedrijf waar was ingebroken. Na verder rechercheonderzoek kon de politie donderdag 12 februari 2009 omstreeks 21.45 uur een tweede verdachte in zijn woning aanhouden. De 25-jarige Purmerender is voorgeleid geweest bij de
rechter-commissaris. Hij is daarna weer in vrijheid gesteld. De tweede verdachte, een 23-jarige Purmerender, is ingesloten. Hij zit nog vast. De recherche stelt een nader onderzoek in.