Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.10 uur

Utrecht, 13-02-2009

Automobilist gewond

RHENEN Een automobilist botste op donderdagavond 12 februari tegen een boom en raakte gewond.

Rond 18.15 uur reed een 30-jarige automobilist uit Rhenen over de Autoweg, komende uit de richting van de Nieuwe Veenendaalseweg en gaande in de richting van de Defensieweg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste tegen een boom.

De Rhenenaar werd met meerdere kneuzingen per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis gebracht en is daar opgenomen. De auto raakte total loss. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Auto rijdt op man in

VEENENDAAL Een automobilist reed op donderdagmiddag 12 februari op een man in. De inzittenden van de auto werden even later aangehouden.

Rond 12.15 uur bevond een 48-jarige man uit Veenendaal zich op een plein aan het Boompjesgoed. Hij zag dat een auto met daarin drie personen het plein op kwam rijden en dat de bestuurder kennelijk opzettelijk op een groep jongeren af reed. Daarbij sprongen meerdere jongeren weg om niet door de auto geraakt te worden. Toen de auto de kant van de Veenendaler op reed, deed hij zijn handen omhoog om duidelijk te malen dat de bestuurder moest stoppen. Dat deed hij echter niet: de automobilist verhoogde zijn snelheid en de Veenendaler moest wegspringen om niet aangereden te worden. Daarna reed de auto weg.

De politie werd gewaarschuwd en ging met meerdere eenheden ter plaatse. Agenten zagen de auto op de Raadhuisstraat rijden. Zij gingen voor de auto rijden en gaven de bestuurder een volgteken om hen naar het politiebureau te volgen. Bij het politiebureau stopten de agenten. De drie inzittenden van de auto, jongemannen van 18, 19 en 20 jaar allen uit Veenendaal, werden aangehouden. De 19-jarige verdachte had de auto bestuurd. De drie verdachten werden voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De auto werd in beslag genomen. De
48-jarige man deed aangifte van poging tot doodslag.

Te veel gedronken

RHENEN Vrijdagochtend 13 februari is het rijbewijs van een 47-jarige man uit Rhenen ingevorderd nadat hij te veel gedronken bleek te hebben.

Rond 00.45 uur werd de automobilist door de politie op de Willem van Nasstraat aan de kant gezet en moest hij blazen. Daaruit bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het bureau blies hij 590 ug/l. De Rhenenaar moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij in treinstel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft donderdagavond 12 februari vijf mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij een vechtpartij in de trein tussen Utrecht en Driebergen.

Het vijftal, 29 en 39 jaar, beiden uit Maren Kessel, een 48-jarige,
24-jarige en een 35-jarige, uit Vught, kregen rond 21.45 uur in de trein tussen Utrecht en Driebergen ruzie met drie andere personen. Het betrof hier een 20-jarige man en een jongen van 16 uit Ede en een
16-jarige jongen uit Veenendaal. Daarbij zijn klappen gevallen Eén van de drie vrienden belde vanuit de trein de politie. De vijf verdachten werden op het station Driebergen-Zeist in de trein aangehouden.. Aan de ruzie zou al een woordenwisseling op het station van Utrecht zijn voorafgegaan. Het 20-jarige slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op en deed aangifte van mishandeling.

De vijf aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De Spoorwegpolitie zet het onderzoek naar de mishandeling en de aanleiding daartoe voort.