Gemeente Laarbeek


Nieuwbouw brandweerkazerne versneld

LAARBEEK - Afgelopen dinsdag kopte het Eindhovens Dagblad 'Laarbeek doet genoeg aan herstel economie'. Dit artikel verscheen naar aanleiding van een reactie van het Laarbeeks college van B&W op een brief van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), waarin de BZW haar zorgen uitte over de gevolgen van de kredietcrisis.

In haar reactie noemt het college de maatregelen die het neemt voor het herstel van de economie te bevorderen. Naast de aansluiting van Laarbeek bij het Werkplein in Helmond, worden ook de miljoeneninvestering in de voorzieningenclusters en de dorpsontwikkelingsplannen genoemd.

Aan dit rijtje van investeringen en maatregelen mogen ook de ver- en nieuwbouwplannen voor de brandweerkazerne in Lieshout worden toegevoegd. Op verzoek van projectwethouder Biemans heeft de gemeente alles in het werk gesteld om dit project versneld op de markt te brengen. Enerzijds om een steentje bij te dragen aan een economisch herstel, anderzijds om te kunnen profiteren van de huidige marktwerking. In deze editie van de Laarbeeker wordt, naast de publicatie in de Cobouw, de openbare aanbesteding van het project aangekondigd. Ook Laarbeekse aannemers kunnen inschrijven op de bouw van de brandweerkazerne.