Gemeente Helmond


Reiziger positief over Taxbus-haltes

Centraal station, Elkerliek Ziekenhuis (Pres. Rooseveltlaan) en Winkelcentrum (ingang Elzas Passage bij t Speelhuis) hebben Taxbus-halte.

Eind 2008 heeft de gemeente Helmond als eerste gemeente in de regio drie haltes voor Taxbus gerealiseerd. Er is voor deze locaties gekozen omdat reizigers en chauffeurs elkaar hier wel eens misliepen. De eerste reacties over de haltes zijn positief.

Wethouders Boetzkes en Houthooft-Stockx stappen in Taxbus Taxbus

Taxbus is in Helmond een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur voor iedereen, van jong tot oud. Taxbus rijdt zeven dagen in de week van 06.00 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts. Meestal is het duidelijk waar reiziger en vervoerder elkaar treffen. Er zijn echter ook locaties waar het vanwege de grootte of drukte bij het betreffende gebouw, winkelcentrum of plein minder duidelijk is waar reiziger en chauffeur elkaar ontmoeten. Om verwarring te voorkomen heeft de gemeente Helmond als eerste gemeente in de regio nu op drie veelgebruikte bestemmingen haltes geplaatst.

Positief

De eerste signalen die de gemeente heeft ontvangen over de Taxbus-haltes zijn positief. Reizigers geven aan dat de haltes meer duidelijkheid bieden over de plek waar chauffeur en reiziger elkaar ontmoeten. Reizigers worden niet verplicht bij de halte te staan, maar kunnen de halte wel goed in de gaten houden, terwijl ze bijvoorbeeld binnen in het ziekenhuis wachten. Chauffeurs zijn verheugd dat de Taxbus op drukke locaties een eigen plek heeft gekregen. Ook blijkt het bij de reservering van de ritten makkelijker te zijn om een duidelijke locatie met de reiziger af te spreken, aldus Taxbus.

Bordje bij Taxbushalte NS-station Reserveren Taxbus

De wijze van reserveren van de Taxbus blijft hetzelfde. Reizigers dienen minimaal een uur voordat ze willen vertrekken met Taxbus te bellen. De reiziger geeft dan door wat het ophaal- en het bestemmingsadres is. Hierbij kan verwezen worden naar één van bovengenoemde halteplaatsen. Kijk voor meer informatie over de site van Taxbus.