FloraHolland


Unanieme steun voor Promotie Zomerbloemen

FLORAHOLLAND (13 februari 2009) - Op woensdag 11 februari stemden de plantleveranciers en veredelaars unaniem voor het voorstel om te starten met een landelijke zomerbloemen promotiecampagne. Het plan werd gepresenteerd door Gerard Gardien, productmanager FloraHolland. Het initiatief is afkomstig van de FloraHolland Productcommissie (FPC) zomerbloemen die Bloemenbureau Holland heeft gevraagd om een plan te schrijven met als doel het onder de aandacht brengen van het brede en diepe assortiment van zomerbloemen onder de bloemisten. Het plan voor de promotiecampagne was afgelopen maand al succesvol besproken met de FPC en de landelijke zomerbloemen commissie van LTO groeiservice.

Het promotieplan heeft als doel de afzet van zomerbloemen te bevorderen. Het richt zich voornamelijk op de bloemisten in de vier kernlanden. Het plan geeft onder anderen aan dat de bloemisten geïnspireerd worden door foto's en gebruiksmogelijkheden. De aanwezige bedrijven Bartelsstek, Combinations BV, Florius, Kieft seeds, Sakata, van Zanten Plants, van Klink, Armada, Takii Europe en Ball reageerde hier positief op. Nadat er nog een paar kritische opmerkingen waren gemaakt gaven de eerder genoemde bedrijven aan achter het plan te staan om de zomerbloemen promotiecampagne te starten.

Om de promotiecampagne definitief van start te laten gaan zijn er minimaal drie partijen nodig, Nu BBH en de
veredelaars/plantenleveranciers de promotiecampagne steunen moeten de zomerbloemenkwekers overtuigd worden van het nut en noodzaak van deze campagne. De deelname van de kwekers is belangrijk, want een voorwaarde voor de start van deze campagne is dat minimaal 60% van de kwekers deel neemt aan deze campagne.

Donderdagmiddag 5 maart en dinsdagavond 10 maart organiseert FloraHolland twee informatiebijeenkomsten over de zomerbloemen promotiecampagne voor kwekers. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in respectievelijk Naaldwijk en Rijnsburg. Kwekers worden hier persoonlijk van op de hoogte gesteld. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Gardien, productmanager FloraHolland, via T 0174 63 3652 of E gerardgardien@floraholland.nl.