Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 13-02-2009

Onderzoek man in school

(Zie persberichten Rijn & Venen d.d. 11-02-2009: Melding man bij school)

NIGTEVECHT - De politie heeft de mogelijke identiteit achterhaald van de man die maandag 9 februari twee scholen in Nigtevecht was binnengelopen.

Leerkrachten zagen de man, al bellend, in de school lopen. Toen hij werd aangesproken, antwoordde de man dat hij zijn kinderen wilde inschrijven. Daarna liep hij geïrriteerd de school uit.

Uit onderzoek is gebleken dat het vermoedelijk gaat om een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Deze man staat landelijk gesignaleerd bij de politie voor inbraken c.q. insluipingen in scholen en kantoren. De politie vraagt alertheid voor deze man en bij een confrontatie direct 112 te bellen. Zijn signalement: blanke man, ongeveer 1.90 meter lang, normaal postuur, kort donker haar en netjes gekleed.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft op donderdagavond 12 februari en in de nacht van donderdag op vrijdag op de Straatweg op alcohol gecontroleerd. Bij de controle werden drie automobilisten aangehouden.

Rond 23.10 uur werd een 51-jarige automobilist uit Maarssen aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hetzelfde gebeurde rond 24.00 uur met een 37-jarige automobilist uit Den Haag. Rond 01.10 uur volgde een derde aanhouding: een 40-jarige automobilist eveneens uit Maarssen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de 51-jarige Maarssenaar 310 ug/l, de 37-jarige Hagenees 360 ug/l en de 40-jarige Maarssenaar 630 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen alle drie is proces-verbaal opgemaakt. De eerste twee kregen een rijverbod van twee respectievelijk drie uur. De 40-jarige automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

Fietser gewond

WOERDEN Een fietser raakte op donderdag 12 februari gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.05 uur fietste een 53-jarige man uit Woerden over de Stationsweg in de richting van het station. Een 82-jarige automobilist uit Vinkeveen reed over dezelfde weg in dezelfde richting. Op de kruising met de Polanerbaan sloeg de automobilist rechtsaf, maar zag daarbij de rechtdoor rijdende fietser over het hoofd. De fietser reed tegen de auto en kwam ten val. Hij liep letsel aan zijn gezicht en pijn aan zijn ribben en knie op en werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT/VINKEVEEN De politie heeft op donderdag 12 februari op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden. De controle vond plaats op de Dokter van den Berglaan en Industrieweg in Mijdrecht en de Kerklaan, Pijlstaartlaan en Groenlandsekade in Vinkeveen.

Bij de controle werd onder andere gelet op snelheid, het bij scholen dragen van de autogordel en kinderbeveiligingsmiddelen en op naleving van een geslotenverklaring. Er werden in totaal zeventig bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: niet dragen autogordel (31), snelheidsovertreding (4), niet handenvrij bellen (8), te hoog vermogen (3) en geslotenverklaring (11).

Bromfietser gaat ervandoor

MAARSSEN Een bromfietser wilde op donderdag 12 februari kennelijk niet gecontroleerd worden en ging ervandoor. Hij werd later alsnog aangehouden.

Rond 12.00 uur kreeg de politie de melding dat op het Zwanenkamp bromfietsen zonder kentekenplaat zouden rond crossen. Agenten gingen ter plaatse en zagen een jongen op een bromfiets zonder kentekenplaat rijden. Zij gingen achter hem aan, maar raakten het zicht op hem kwijt. Even later zagen zij de verdachte met de bromfiets op de Zwanenkamp stilstaan bij enkele andere jongens. De agenten herkenden de verdachte als een 17-jarige jongen uit Maarssen. Bij het zien van de politie ging hij er weer vandoor en wist te ontkomen.

De agenten gingen naar de woning van de verdachte. Onderweg daar naartoe, zagen zij de jongen zonder bromfiets op het Zwanenkamp lopen. Hij werd aangehouden. De bromfiets waarop hij was gevlucht, werd in de achtertuin van zijn woning aangetroffen. Niet alleen de kentekenplaat ontbrak, maar ook het framenummer. De bromfiets werd in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.