Politie Groningen

Vrijdag 13 februari 2009

Provincie Groningen, 13-02-2009

Stadskanaal: vrouw overleden na huisongeval

Een 76-jarige inwoonster uit Borne is donderdagmiddag overleden bij een huisongeval in Stadskanaal. De vrouw viel door onbekende oorzaak in een woning aan de Essenhage van de trap. Ze maakte een val van enkele meters en raakte daarbij ernstig gewond. Later in de avond overleed de Overijsselse in het ziekenhuis.

Ter Apel: politie onderzoekt onduidelijke aanrijding

Een 20-jarige bewoner van het AZC Ter Apel is donderdagavond op de Ter Apelervenen in Ter Apel gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 37-jarige vrouw uit Ter Apel had de man, die zich op de rijbaan vond, met haar auto aangereden. Hierdoor raakte het slachtoffer bekneld onder het voertuig van de Ter Apelse. De man werd met behulp van de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een andere persoon, een 23-jarige bewoner van het AZC werd in de omgeving van het ongeval aangetroffen. Hij liep verdwaasd en onder invloed van alcohol rond in de buurt van de aanrijding. Op een gegeven moment verloor de 23-jarige het bewustzijn. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat hij niet betrokken is geweest bij het ongeval. De politie werd op de plek van het ongeval door twee getuigen aangesproken. Op grond hiervan werden later twee mannen in de leeftijd van 22 en 23 jaar op het terrein van het AZC aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij het slachtoffer, die later werd aangereden, hebben mishandeld. Het duo was vlak na het ongeval nat en bebloed op het terrein van het AZC binnen komen lopen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en de mogelijke mishandeling van het slachtoffer.

Groningen: fietsster gewond bij verkeersongeval

Een 23-jarige vrouw uit Groningen is donderdagochtend op de Steentilbrug gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw verleende op de kruising met het Schuitendiep geen voorrang aan een van rechts komende bestelauto, bestuurd door een 52-jarige man uit Sliedrecht. Hierdoor botste de 23-jarige tegen de zijkant van de bestelauto. Het slachtoffer, die herstellende was van eerder opgelopen schouderletsel, raakte wederom gewond aan haar schouder. Zij werd voor meer onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage gemaakt van het ongeval.

Groningen: dronken man aangehouden

De politie heeft donderdagnacht een 35-jarige man uit Hoorn aangehouden, omdat hij met meerdere voorbijgangers ruzie zocht. Hij deed dit door te duwen en wild met zijn armen rond te zwaaien. De Noord-Hollander verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Hierop werd de verdachte meegenomen voor openbare dronkenschap. De tegendraadse 35-jarige werd uiteindelijk ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie zal hem vandaag horen als hij ontnuchterd is. De verdachte krijgt twee bekeuringen voor openbare dronkenschap en geen identificatiebewijs tonen.

Groningen: scooterrijder gewond bij aanrijding

Een 48-jarige man uit Groningen is donderdagmiddag op de Europaweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer schatte, rijdend op zijn scooter, een file fout in. Hij botste achterop de bestelauto van een 48-jarige man uit Westerbroek. De scooterrijder werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde scooter werd op het politiebureau geplaatst. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Sappemeer: alcomobilist van de weg gehaald

De politie heeft donderdagavond een 29-jarige automobilist uit Sappemeer van de weg gehaald. Bij een alcoholcontrole in de Noorderstraat in Sappemeer bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hoewel de Sappemeerster bij zijn aanhouding vervelend reageerde, bood hij op het bureau zijn excuses aan voor zijn gedrag. De bestuurder kreeg een rijverbod van vijf uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Kiel Windeweer: automobilist rijdt tegen boom

Een 61-jarige automobilist uit de gemeente Aa en Hunze is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuwe Compagnie in Kiel Windeweer. De man reed vermoedelijk bewust tegen een boom. Toen agenten ter plaatse kwamen was het slachtoffer niet aanwezig, maar werd hij in de omgeving aangetroffen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is een bloedproef afgenomen. De politie maakt een registratie van het incident.

Groningen: onbekenden laten vrouw liggen na aanrijding

Een 34-jarige voetgangster uit Delfzijl is donderdagmiddag rond 15.00 uur aangereden door een onbekende automobilist. De vrouw stak de Petrus Campersingel over toen een donkerkleurige auto aan kwam rijden en haar schepte. De wagen, met daarin vier inzittenden, ging er na de aanrijding direct vandoor. De Delfzijlse raakte gewond aan haar hoofd en rug en werd naar het ziekenhuis gebracht. Volgens enkele getuigen ging het om een relatief kleine auto. De bestuurder zou een getinte huidskleur hebben en is ca. 25 a 30 jaar oud. De politie vraagt personen die het ongeval hebben zien gebeuren of meer informatie hebben, contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietsverkoper aangehouden

De politie heeft donderdagnacht in de Stoeldraaierstraat in Groningen een 37-jarige fietsverkoper aangehouden. De man uit Assen bood een agent in burger een fiets aan voor slechts een paar euro, terwijl de waarde van het rijwiel duidelijk veel hoger lag. De Assenaar legde een onduidelijke verklaring af over hoe hij aan de fiets was gekomen en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man ook nog restanten drugs bij zich had. De man is ingesloten.

Groningen: alcoholcontrole

De politie heeft donderdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Winschoterkade in Groningen. In totaal werden 132 blaastesten uitgevoerd. Geen van de bestuurders was onder invloed van alcohol.