Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 13-02-2009

Sprong uit raam

LOPIK/ALMERE Een man vluchtte op donderdagavond 12 februari uit angst voor meerdere mannen zijn woning uit. Later werden drie verdachten aangehouden.

In de avond zat een 26-jarige man in de woonkamer van zijn woning in Lopik (straatnaam wordt niet gegeven). Rond middernacht werd er aan de achterkant van de woning hard op de schuifpui geklopt. De bewoner liep naar de schuifpui en keek naar buiten. Daar zag hij een hem bekende 27-jarige man uit Almere staan met een koevoet in zijn handen. Bij de Almeerder stonden nog enkele andere mannen. De bewoner rende naar de voorzijde van de woning, klom op 1-hoog uit het raam, sprong naar beneden en rende weg. Nadat de Lopiker een stuk had gerend, waarschuwde hij bij een woning de politie.

Twee politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Bij de woning aangekomen bleek dat de mannen het huis waren binnengedrongen en een kamer overhoop hadden gehaald. De verdachten bleken echter te zijn verdwenen. Het is nog niet bekend of er iets is gestolen.

De agenten namen vervolgens contact op met de collegas van Almere. Zij zijn naar de woning van de Almeerder, een 27-jarige man, gegaan. Daar werd hij aangehouden. In zijn woning bevonden zich nog twee mannen, 22 en 29 jaar oud en eveneens afkomstig uit Almere. Ook zij werden aangehouden. De drie verdachten werden overgebracht naar het arrestantencomplex van de Politie Utrecht en daar voor nader onderzoek ingesloten. De aangever vermoedt dat de aanleiding een financiële kwestie tussen hem en de 27-jarige Almeerder is.