Ingezonden persbericht


Persbericht

12 februari 2009

Tentoonstelling 50 jaar studio sport in beeld geopend

NOS Studio Sport viert jubileum met sportieve tentoonstelling en evenementen bij Beeld en Geluid

Hilversum - Vandaag is bij Beeld en Geluid de tentoonstelling '50 jaar Studio Sport in Beeld' feestelijk geopend. Onder toeziend oog van Studio Sport anchorman Mart Smeets verrichtte Bob Spaak, Sport in Beeld presentator van het eerste uur, samen met Inge de Bruijn de officiële openingshandeling. 50 jaar Studio Sport in Beeld is van 13 februari tot en met 10 mei 2009 te bezoeken bij Beeld en Geluid in Hilversum. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met NOS Studio Sport, en mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en de Provincie Noord-Holland.

De tentoonstelling 50 jaar Studio Sport in Beeld rust grofweg op drie pijlers. De eerste is - uiteraard - een duik in het reusachtige archief met sportfragmenten, waarbij bezoekers kunnen kiezen uit legendarische, hilarische en dramatische sportmomenten. Daarnaast is er een 'achter de schermen van Studio Sport', waarbij bezoekers een kijkje krijgen in de keuken van Nederlands best bekeken sportmagazine. En tenslotte zijn er in de weekends en vakantieperiodes 'meet-and-greets' met presentatoren, verslaggevers en sporters, aangevuld met speciale clinics waarin bekende sporters je tips en trucs bijbrengen. Kortom; kijken, beleven én doen staan centraal in deze mix van tentoonstelling en evenementen. Elke week staat in het teken van een bepaalde sport zoals schaatsen, wielrennen en voetbal. Het volledige programma is te vinden op ww.beeldengeluid.nl/50jaarstudiosport.

'50 jaar Studio Sport in Beeld maakt de innige verstrengeling tussen sport, televisie en liefhebber tastbaar', zegt Pieter van der Heijden, directeur van de Beeld en Geluid media experience. 'NOS Studio Sport maakt van haast iedereen een sportliefhebber, ook al schop je geen deuk in een pakje boter. Met de combinatie van prachtig archiefmateriaal, sportieve doe-dingen, ontmoetingen met sporters én een blik achter de schermen bij NOS Studio Sport verwachten wij een breed publiek aan te spreken, waarbij zowel de actieve als ook de passieve sportfanaten van alle leeftijden zich thuis zullen voelen.'

IJsbaan

De eerste sport die centraal staat in de evenementen rondom de tentoonstelling is schaatsen. Tot en met 22 februari ligt er een ijsbaan op het voorplein van Beeld en Geluid. Schaatshelden van toen zoals Ard Schenk, Yvonne van Gennip en Hein Vergeer en toppers van nu als Ireen Wüst en Erben Wennemars verzorgen clinics en meet & greets. Bezoekers kunnen er ook zelf de schaatsen onderbinden. Met een knallend schot uit een officieel KNSB startpistool nam de heer Boog, wethouder Cultuur en Jeugdzaken van de gemeente Hilversum, de ijsbaan vandaag in gebruik.

Beleef 50 jaar Studio Sport in Beeld, van 13 februari tot en met 10 mei bij Beeld en Geluid.