Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 13-02-2009

Fietster gevallen door spelende hond

ASSEN Op de Mahatma Gandhiweg in Assen kwam donderdagmiddag een 59 jarige fietster uit die plaats te vallen. Ze raakte daarbij licht gewond en is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw werd verrast door loslopende spelende honden die het fietspad oprenden waarbij één tegen de fiets van de vrouw botste en zij ten val kwam. De eigenaresse van één van de honden meldde zich ter plaatse en regelt de schade met de gewonde vrouw. (09-010935)

Fietsertje gewond

EMMEN Bij een ongeval op de kruising van Noordbargerstraat met de Hondsrugweg in Emmen raakte donderdagavond een 8 jarige jongen uit die plaats licht gewond. Hij stak op zijn fiets de Hondsrugweg over en werd daar geschept door een personenauto die werd bestuurd door een 41 jarige inwoner van Emmen. De jongen negeerde zeer waarschijnlijk het voor hem geldende rode verkeerslicht. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht na onderzoek weer naar huis. (09-010956)

Alcohol in het verkeer

EMMEN Op het Weeld in Emmen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 28 jarige scooterbestuurder uit die plaats aan. De man reed zonder helm en had gedronken (1,4 promille). Op het politiebureau bleek bovendien dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Met een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, zonder rijbewijs en zonder helm is hij weer in vrijheid gesteld. (09-011002)

WEITEVEEN Op de Kerkenweg in Weiteveen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 63 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Hij stond te wankelen op zijn benen en sprak duidelijk met dubbele tong. Om gezondheidsredenen was hij niet in staat een ademtest af te leggen waarop een arts in opdracht van de politie bloed bij hem afnam. Dit wordt onderzocht en over enkele weken zal bekend zijn hoe hoog het alcoholgehalte daarin is. Afhankelijk van deze uitslag maakt de politie proces-verbaal op. Gelet op zijn toestand is in ieder geval zijn rijbewijs direct ingevorderd en is hij met een rijverbod van 24 uur in vrijheid gesteld. (09-011003)

Huiselijk geweld

DE WOLDEN In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 41 jarige inwoner van de gemeente De Wolden aan. De man wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn echtgenote.

EMMEN Donderdagavond hield de politie een 47 jarige inwoner van Emmen aan op verdenking van het mishandelen van zijn echtgenote.

Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Hun echtgenoten deden aangifte. Deze zaken worden afgehandeld conform het protocol Huiselijk geweld.

Onzedelijk betast

GEEUWENBRUG De politie hield donderdagavond een 31 jarige bewoner van het Asielzoekerscentrum in Geeuwenbrug aan. De man had gedronken. Hij wordt verdacht van het onzedelijk betasten op het AZC van een medewerkster en in een nabijgelegen winkel van een 45 jarige vrouw. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De beide vrouwen deden aangifte. (09-010942)

Bekeurd voor illegaal storten afval

ELIM De politie maakt proces-verbaal op tegen een 41 jarige vrouw uit Elim. Dinsdagavond gooide zij aan de Marten Kuilerweg in Elim oude vloerbedekking en luxaflex uit haar auto en liet dit in de berm liggen. De politie stelde na een melding over dit afval een onderzoek in dat uiteindelijk leidde naar deze vrouw. Zij bekende. Ze krijgt de gelegenheid de rommel alsnog op te ruimen en anders wordt dit op haar kosten gedaan. Bovendien maakt de politie proces-verbaal op. (09-010546)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.