RTL Group

RTL NIEUWS.NL: al het breaking news compleet en onder handbereik

De website van RTL Nieuws is volledig vernieuwd. Rtlnieuws.nl biedt een compact overzicht van actualiteiten en vertelt op een toegankelijke en persoonlijke manier het complete verhaal van de belangrijkste nieuwsonderwerpen.

De nieuwe site staat garant voor een verrijkte nieuwsbeleving en biedt meer dan headlines, aldus Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: RTL Nieuws zit bovenop het nieuws met exclusieve beelden, interviews en achtergrondverhalen. Al het breaking news onder handbereik, met de snelheid en urgentie die we van RTL Nieuws gewend zijn. De frequente bijdragen van experts als Conny Mus, Erik Mouthaan en Frits Wester bezorgen rtlnieuws.nl zijn meerwaarde. Dit wordt nog eens aangevuld met columns, blogs, overzichten en de beste informatie op internet.

Bij rtlnieuws.nl staat het belang van de gebruiker centraal. Wat betekent het nieuws voor de gewone man of vrouw? Groot nieuws wordt begrijpelijk en hanteerbaar gemaakt en is makkelijk te vinden. Bovendien worden internetters en kijkers zelf bij het samenstellen van het nieuws betrokken. Voorbeelden hiervan zijn de videos en fotos van de strenge vorstperiode, de poll over het publiceren van privégegevens van pedofielen, de kijkersvragen die Conny Mus beantwoordde over het conflict in Gaza en ooggetuigenverslagen in woord, beeld en geluid van de rellen in Griekenland. Ook werden kijkers opgeroepen via de site hun oplossing voor het rookverbod aan te dragen en kwam de meest originele in de uitzending aan bod.

RTL Nieuws staat voor eigentijdse en dynamische nieuwsprogrammas die worden samengesteld door eigen professionals in Nederland en de rest van de wereld. Ruim 120 redacteuren en verslaggevers bij de redacties van het Ontbijtnieuws, RTL Z, Binnenland, Buitenland, Economie, Editie NL, Sport, de Parlementaire Redactie en een groot aantal buitenlandse correspondenten spannen zich in om dagelijks al het nieuws bij de nieuwsconsument te krijgen. Daarnaast zorgt de internetredactie voor een up-to-date en accurate nieuwsvoorziening via rtlnieuws.nl, RTL TEXT en RTL Nieuws op de mobiel. Het streven van het RTL Nieuws is om kijkers altijd als eerste op een onafhankelijke en boeiende wijze te informeren over belangrijke ontwikkelingen in de wereld en in eigen land.

Website: rtlnieuws.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met over RTL Nieuws.nl kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, corporate communicatie RTL Nederland via tel. 035 - 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.