Politie Hollands Midden

Datum: 13 februari 2009

Voorhout Aanhouding op verdenking van skimmen De politie heeft donderdagavond 12 februari een 26 jarige man uit Roemenië aangehouden op verdenking van oplichting van skimmen. De politie kreeg even voor 16.30 uur de melding van skimmen bij de Fortisbank aan de Herenstraat. Daar had men skimapparatuur op de pasgleuf gemonteerd. De politie heeft direct in de omgeving uitgekeken naar de personen en kreeg een signalement van de mannen mee. De personen zouden in een auto zijn weggereden. Omstreeks 18.00 uur stonden agenten vanwege een overvalalarm wederom op de Herenstraat toen ze één van de verdachten van het skimmen zagen lopen. Hierop werd de verdachte aangehouden. De skimapparatuur is inbeslaggenomen. De technische recherche onderzoekt de apparatuur. De overvalalarm bij een winkel bleek loos alarm te zijn.

Voorschoten Verdachten van poging inbraak aangehouden De politie heeft vrijdag 13 februari om 04.10 uur twee mannen uit Den Bosch van 22 en 24 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan het Het Wedde. Een getuige belde de politie en wist de inbrekers weg te jagen. Surveillerende agenten waren snel ter plaatse en hebben een auto met twee inzittenden staande gehouden op de Admiraal de Ruytersingel. In hun werden naast inbrekersgereedschap ook handschoenen aangetroffen. De politie heeft de mannen aangehouden en doet verder onderzoek.

Leiden Naakt in de auto De politie heeft in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 februari een 52 jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden nadat hij nagenoeg naakt in zijn auto had gereden over de Rijksweg A4. Een vrachtwagenchauffeur reed in de richting van Den Haag toen er een auto naast kwam rijden. De bestuurder deed de binnenverlichting van de auto aan waardoor de vrachtwagenchauffeur kon zien dat hij bijna naakt in de auto zat. Zijn onderkleding zat net onder de billen en hij was kennelijk opgewonden. De chauffeur schrok en zag dat de bestuurder naast hem bleef rijden. Hierop werd de politie ingeschakeld. De Amsterdammer kreeg van de agenten een volgteken en probeerde zich ondertussen weer aan te kleden. De Amsterdammer volgde de agenten al slingerend naar de vluchtstrook.

Zoeterwoude Ramkraak bij electronicazaak Bij een electronicazaak aan de Hoge Rijndijk heeft vrijdag 13 februari even voor 03.00 uur een ramkraak plaatsgevonden. Met een voertuig werd in de pui aan de voorzijde van de winkel gereden. Vervolgens werd een aantal goederen gestolen. De politie heeft direct met meerdere eenheden de omgeving afgezocht naar daders maar zonder resultaat. De auto waarmee de ramkraak werd gepleegd is van diefstal afkomstig. De politie doet verder onderzoek.

Bodegraven Politie verzoekt bestuurder zich te melden De politie verzoekt de bestuurder van een witte combo zich te melden. De man van ongeveer 23 jaar raakte dinsdag 10 februari op de Watersnip betrokken bij een aanrijding. Een 17 jarige fietser uit Bodegraven werd daar even na 12.30 uur aangereden door de combo toen deze aan het keren was. De fietser viel met zijn hoofd tegen de rechterzijde van het voertuig waardoor er vermoedelijk een deuk is ontstaan. De bestuurder van de combo heeft de fietser thuis afgezet, maar heeft voor de verdere afhandeling tot op heden niets van zich laten horen. De Bodegraver liep een pijnlijk lichaam op en zijn fiets raakte geheel vernield. De politie verzoekt deze bestuurder en/of getuigen zich alsnog te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---