Gemeente Heumen

BoHeMa krijgt digitaal wijkpanel

Een echt wijkplatform kwam niet van de grond in de zuidoosthoek van Malden (Boskant, Heidezoom, Maldens Veld, samen BoHeMa), maar voor een digitaal panel zijn de wijkbewoners best te porren. In een paar dagen kwamen er al 75 aanmeldingen binnen.

Initiatiefnemer is de coördinator wijkgericht werken van de gemeente, Lydia Termoshuizen. Zij vond dat het vele werk dat in de oprichting van een platform was gestoken, niet verloren mocht gaan. Er waren dan wel te weinig mensen die in het bestuur van een formeel platform wilden zitten, maar er was wél een adressenbestand van 200 wijkbewoners die geïnteresseerd zijn in wat er in hun wijk gebeurt. Die adressen schreef Termoshuizen allemaal aan met de vraag of ze aan een digitaal panel willen mee doen. Wij zullen u dan regelmatig vragen voorleggen en uitnodigen voor bijeenkomsten, net zoals wij dat doen aan de andere wijken en dorpen van de gemeente Heumen. U bent vervolgens vrij om te kiezen of u wel of niet reageert, afhankelijk van uw interesse, affiniteit en beschikbare tijd. Zo kan de gemeente toch rekening houden met opvattingen van wijkbewoners, zo liet ze de 200 weten.
De oproep leverde in amper 3 dagen al 75 positieve reacties op uit het beschikbare adressenbestand. Wijkbewoners die niet in dat bestand zaten maar wel aan het panel mee willen doen zijn ook welkom. Ze kunnen zich aanmelden via de mail (ltermoshuizen@heumen.nl) onder vermelding van wijkpanel BoHeMa of bellen met 3588430 (iedere woensdag, donderdag en vrijdag).